Presedintele rus Vladimir Putin a afirmat, ieri, ca Rusia „nu intentioneaza sa-si mareasca“ teritoriul integrand republicile separatiste georgiene Abhazia si Osetia de Sud, relateaza Itar-Tass. „In ceea ce priveste integrarea in Fe
Presedintele rus Vladimir Putin a afirmat, ieri, ca Rusia „nu intentioneaza sa-si mareasca“ teritoriul integrand republicile separatiste georgiene Abhazia si Osetia de Sud, relateaza Itar-Tass. „In ceea ce priveste integrarea in Federatia noastra a oricarui teritoriu, trebuie sa spun ca nu avem aspiratia de a ne extinde“, a declarat liderul de la Kremlin, aflat in dialog cu cetatenii rusi, in cadrul emisiunii de „intrebari si raspunsuri“, pentru care a primit aproape doua milioane de intrebari. Putin a promis, insa, ca Rusia va monitoriza in continuare, cu atentie, modul in care comunitatea internationala rezolva acest gen de conflicte in afara spatiului postsovietic, indeosebi „problema kosovara“. In acelasi timp, liderul rus a subliniat ca afirmatiile privind „ambitiile imperiale“ ale Rusiei, care ar incerca sa reinvie URSS, sunt lipsite de temei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.