Dan Lupascu, presedintele Curtii de Apel Bucuresti si membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a criticat publicarea in Monitorul Oficial a Regulamentului Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) fara ca CSM sa-si fi dat avizul, desi aces
Dan Lupascu, presedintele Curtii de Apel Bucuresti si membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a criticat publicarea in Monitorul Oficial a Regulamentului Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) fara ca CSM sa-si fi dat avizul, desi acesta este obligatoriu. Regulamentul DNA a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 852/17 octombrie 2006, in acest sens fiind dat un ordin al ministrului Justitiei, Monica Macovei, a declarat Livia Saplacan, purtatorul de cuvant al DNA.
Publicarea acestui document fara consultarea CSM a fost criticata de Dan Lupascu. Potrivit Mediafax, desi este consultativ, ca punct de vedere, avizul CSM trebuie dat obligatoriu, fiind reglementat prin lege. "Ocolirea CSM este un afront adus puterii judecatoresti", a declarat Dan Lupascu. El s-a referit si la noile prevederi ale Legii privind executarea pedepselor, spunand ca creeaza nemultumiri printre judecatori, deoarece le interzice sa desfasoare alte activitati in perioada in care sunt delegati pe langa un penitenciar. "Cu arcanul a trebuit sa numim judecatori pentru penitenciare", a spus acesta. Nemultumirea este legata de faptul ca judecatorii delegati sunt numiti dintre cei foarte tineri, fara experienta, care activeaza la judecatorii. Delegarea acestora pentru un an de zile ii face sa piarda contactul cu activitatea din salile de judecata. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.