Impresarul jucatorilor John Wayne Shroj si Abiodun Agunbiade, Marcel Popescu, a dezvaluit ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a primit insulte si amenintari din partea directorului de relatii internationale din cadrul FRF, Florin Prunea. Pot
Impresarul jucatorilor John Wayne Shroj si Abiodun Agunbiade, Marcel Popescu, a dezvaluit ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a primit insulte si amenintari din partea directorului de relatii internationale din cadrul FRF, Florin Prunea. Potrivit procuratorului, fostul portar al nationalei Romaniei i-ar fi spus ca, daca cei doi jucatori vor fi dusi la Poli Timisoara, acestia nu vor fi declarati liberi de contract! "E momentul sa se spuna lucruri care nu s-au spus pana acum. Am fost insultat de Florin Prunea! Am fost insultat si, totodata, amenintat deoarece am indraznit sa-i apar pe ce doi jucatori. Prunea mi s-a adresat cu limbajul unui sofer de camion cu cai. Desi a recunoscut ca jucatorii au dreptate, Prunea mi-a dezvaluit ca ei nu vor fi niciodata declarati liberi de contract atata timp cat optiunea lor este Poli Timisoara!", a declarat Marcel Popescu. Impresarul crede tergiversarea cazului fostilor "bancari" Shroj si Abiodun, care au facut cerere sa devina liberi de contract, se datoreaza prieteniei pe care Florin Prunea o are cu presedintele Consiliului de Administratie al gruparii FC National, Constantin Iacov: "Prezenta lui Iacov si a lui Prunea in anumite medii nu este intamplatoare. Nu ii impiedic sa fie prieteni, dar pot sa le cer sa fie corecti si sa faca abstractie de prietenia lor in astfel de cazuri. Intre patru ochi, Prunea mi-a zis ca o sa am mari probleme daca ii duc pe cei doi jucatori la Timisoara. Ii recomand sa nu foloseasca pozitia sa din fotbal pentru interese personale. Nu jucatorii trebuie sa demonstreze ca nu mai au contract cu FC National, ci clubul ca au". In argumentarea afirmatiilor sale, Marcel Popescu a adus in discutie si situatia lui Dorinel Munteanu, care a fost primit la FC Arges in ciuda faptului ca nu a primit dezlegare de la vechea sa formatie, CFR Cluj: "Optiunea lui Abiodun si a lui Shroj este clara, Timisoara. Poli este insa somata sa nu-i primeasca la antrenamente. Pai de ce sa nu-i primeasca? Fotbalistii nu pot fi legitimati, dar sunt liberi de contract. Nici Dorinel Munteanu nu are dezlegare de la CFR Cluj, dar se antreneaza cu FC Arges. Se judeca cu unitati de masura diferite".
In incheierea conferintei, impresarul Marcel Popescu a mentionat ca va depune memorii atat la FRF cat si la LPF in care sa sesizeze faptul ca drepturile acestor jucatori au fost incalcate: "Celor doi fotbalisti li s-au incalcat mai multe drepturi garantate de Constitutie si de Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Ei sunt cetateni extracomunitari si nu beneficiaza la dreptul unui proces echitabil, care sa fie solutionat intr-un termen rezonabil, asa cum prevede Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Ne adresam Federatiei Romane de Fotbal si Ligii Profesioniste de Fotbal pentru a finaliza procesele prin care Shroj si Abiodun sa devina liberi de contract". Cazul fotbalistilor John Wayne Shroj si Abiodun Agunbiade este unul amplu. Cei doi jucatori au fost declarati liberi de contract pe data de 3 octombrie de catre Comisia pentru Statutul Jucatorului, care a constatat ca acordurile lor cu FC National au expirat pe 1 iulie 2006. Numai ca gruparea din Cotroceni sustine ca intelegerile jucatorilor au fost prelungite automat pana in 2007, asa ca Shroj si Abiodun nu se pot transfera la Poli Timisoara, club care doreste sa-i angajeze, pana la finalizarea acestui litigiu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.