Cresterea globala a vanzarilor de medicamente va fi in 2007 de 5-6%, la 665-685 miliarde dolari, cel mai redus nivel din ultimul deceniu. Cauza pentru incetinirea vanzarilor de produse farmaceutice este reprezentata de incetinirea cresterii pietelor

Cresterea globala a vanzarilor de medicamente va fi in 2007 de 5-6%, la 665-685 miliarde dolari, cel mai redus nivel din ultimul deceniu. Cauza pentru incetinirea vanzarilor de produse farmaceutice este reprezentata de incetinirea cresterii pietelor de profil din Statele Unite ale Americii si din unele tari europene, potrivit firmei de cercetare IMS Health.
In anii 2006-2007 vanzarile de medicamente din state emergente, precum China, India, Brazilia si Turcia, vor inregistra o rata de crestere de peste 10%.
La nivel mondial, pietele emergente sunt responsabile cu 17% din totalul vanzarilor, dar vor contribui cu 30% la cresterea pietei globale, in anul 2007. Vanzarile din China vor inregistra un avans de 15-16%, la 15 miliarde de dolari, informeaza Reuters, preluata de Mediafax. Totodata, cresterea principalelor piete europene, cum ar fi Franta, Germania, Marea Britanie, Italia si Spania, se va plasa intre 3% si 4%, sub avansul de 4-5% previzionat pentru acest an, in conditiile unor stimulente pentru utilizarea medicamentelor generice, cu preturi mai scazute.

Piata americana va creste cu 4-5%

Vanzarile de pe piata americana se vor majora cu 4-5%, in comparatie cu o crestere de 6-7% in acest an, in conditiile in care vor expira patentele pentru produse farmaceutice cu vanzari de 10 miliarde de dolari. Referitor la sectoarele care inregistreaza cresteri importante, IMS Health estimeaza ca piata de produse biotehnologice va avansa cu 14%, vanzarile medicamentelor prescrise vor creste cu 11%, iar avansul pietei de medicamente generice se va plasa la 13-14%. Numarul lansarilor de medicamente noi este estimat la 25-35 in anul 2007, iar 112 produse farmaceutice ar putea inregistra vanzari anuale de peste un miliard de dolari, fata de 94 de medicamente in anul 2005. Pana in 2010, avansul anual al pietei mondiale de medicamente se va plasa in intervalul 5-8%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.