Naist si dirijor Naistul si dirijorul Nicolae Voiculet a primit de la seful statului Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler. Decoratia i-a fost inmanata artistului in semn de ""inalta apeciere a carierei artistice dedicate muzicii populare
Naist si dirijor


Naistul si dirijorul Nicolae Voiculet a primit de la seful statului Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler. Decoratia i-a fost inmanata artistului in semn de ""inalta apeciere a carierei artistice dedicate muzicii populare romanesti, a sensibilitatii si pasiunii interpretarii"". Absolvent al Academiei de Muzica din Bucuresti si asistent al lui Gheorghe Zamfir, Nicolae Voiculet este fondatorul unei Scoli de Nai la Chicago. Voiculet si-a dezvoltat un stil propriu, repertoriul sau incluzand diferite genuri muzicale, de la folclor si muzica clasica la muzica sacra si jazz. Artistul a sustinut recitaluri in intreaga lume, atingand de fiecare data sufletul si inima publicului sau. Pentru distinctia obtinuta si pentru promovarea in lume a valorilor folclorice romanesti, Jurnalul National il declara pe Nicolae Voiculet ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.