Mai multe trupe romanesti de rock s-au adunat pentru a participa la un protest cum Romania a cunoscut mai rar in ultima vreme, pe fondul unei generale inactivitati civice. "Arta impotriva noii cenzuri" este o serie de evenimente organizate de Asociat
Mai multe trupe romanesti de rock s-au adunat pentru a participa la un protest cum Romania a cunoscut mai rar in ultima vreme, pe fondul unei generale inactivitati civice. "Arta impotriva noii cenzuri" este o serie de evenimente organizate de Asociatia pentru Libertatea de Constiinta, ong care a condus si protestul fata de demolarea Parcului Carol in urma cu doi ani. Noua lupta a asociatiei este pornita de art. 13 din proiectul de lege privind libertatea religioasa si regimul cultelor, proiect votat deja in Comisia pentru drepturile omului, culte si minoritati nationale si in Comisia juridica, de disciplina si imunitati. Acest articol prevede: "In Romania sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau actiuni de defaimare si invrajbire religioasa, precum si ofensa publica adusa simbolurilor religioase". Premisa de la care pleaca protestul este ca acest articol ar putea sta la baza unor precedente periculoase si ar putea duce la incalcarea grava a dreptului la libera exprimare, chiar prin interzicerea a numeroase carti, lucrari plastice, filme, piese de teatru, concerte si trupe rock.
In Piata Constitutiei, sambata, de la ora 17.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.