Se pare ca cei de la Steaua, in ciuda tonurilor patetice pe care le exhiba, au ceva dreptate cand se plang ca sunt ostracizati de catre cei de la federatie care, in complicitate cu liga lui Mitica, si-ar fi unit eforturile pentru a-i scoate campioni
Se pare ca cei de la Steaua, in ciuda tonurilor patetice pe care le exhiba, au ceva dreptate cand se plang ca sunt ostracizati de catre cei de la federatie care, in complicitate cu liga lui Mitica, si-ar fi unit eforturile pentru a-i scoate campioni pe dinamovisti. (Ca alb-rosiii au, totusi, cea mai buna echipa din tara la ora actuala, asta e o cu totul alta problema.) Motivul invocat de blamatii conspiratori zice-se ca ar fi "binele fotbalului romanesc". Logic luand-o, cam asa si este, cu toate ca suna destul de imoral. Cu Dinamo pe primul loc si cu Steaua imediat dupa aceea am avea aproape garantat doua prezente in grupele Ligii Campionilor, intrucat "cainii" se vor califica direct, iar ros-albastrii vor fi cap de serie in ultimul tur preliminar, ceea ce le-ar putea asigura un adversar acceptabil, ceea ce nu s-ar intampla si daca locurile s-ar inversa la finalul competitiei interne.
In ce-l priveste pe presedintele FRF, Mircea Sandu, desigur ca pe acesta numai binele fotbalului romanesc nu-l preocupa, insa el are tot interesul ca la anul sa avem doua echipe in Liga, iar editia urmatoare poate chiar trei, deoarece se stie ca el tanjeste de atata amar de ani dupa o sinecura in structura superioara a UEFA, pentru care candideaza de fiecare data cand i se ofera ocazia, dar nu-l voteaza nici dracu'. Ei bine, acum lucrurile s-ar putea schimba, pentru ca, in conditiile date, ca sef al unei federatii care ar avea cel putin doua echipe in grupele Ligii Campionilor, ar putea avea o alta prestanta si ar putea fi luat drept om serios. In plus, se pare ca alegerile pentru presedintia UEFA de la inceputul anului viitor vor fi adjudecate de celebrul Michel Platini, pentru ca e putin probabil ca cineva sa-l prefere pe ramolitul ala partait de Lennart Johansson in detrimentul unui fost fotbalist de exceptie. Or, dupa cum se cunoaste, prin nu stiu ce accident al destinului, Platini este un apropiat al lui Mircea Sandu (ce-o fi vazut la asta?), ca nu degeaba il invita Nasu' prin Romania si il ospata cu toate delicatesele autohtone, de-ale burtii, de-ale beregatei si de-ale maduvei, ca doar asa stie snapanul sa-si faca prieteni.
Asta n-ar fi o mare problema, duca-se invartindu-se, ca tot ne saturasem de el si ni se apleca atunci cand il vedeam pe stomacul gol si, in fond, agaricii aia de la UEFA chiar asta si merita, sa-l cunoasca si ei pe Mircea Sandu si sa-l suporte cum or putea, insa marea nasulie e ca in locul acestuia la conducerea FRF vor ramane cealampadiii aia mici, de-alde Lupescu, Prunea si Prodan, ca sa nu mai amintim de sulfa aia batrana de Bela Kassai. O sa fie circaraie mare, va asiguram. Chiar saptamana trecuta citeam in cotidianul "Averea" ca pramatia de Prodan s-a imbatat ca un caloriferist in carciuma lui Cosmin Olaroiu si toata noaptea l-a injurat pe Prunea, spunandu-i ca e "o cioara spurcata" si acuzandu-l ca a adus gripa aviara in Romania. Si cand te gandesti ca anul acesta, prin ianuarie, Prodan a fost trimis la Barcelona sa reprezinte federatia de la Bucuresti la un congres international ce avea ca tema combaterea rasismului si xenofobiei. Tineti aproape, ca o sa fie rasul curcilor cu neghiobii astia la FRF, cu sau fara Mircea Sandu langa ei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.