“A trebuit sa numim judecatori pentru penitenciare cu arcanul“, a spus ieri, la conferinta de presa sustinuta odata cu „Ziua portilor deschise in Justitie“, Dan Lupascu, presedintele Curtii de Apel Bucuresti. Acesti judecator
“A trebuit sa numim judecatori pentru penitenciare cu arcanul“, a spus ieri, la conferinta de presa sustinuta odata cu „Ziua portilor deschise in Justitie“, Dan Lupascu, presedintele Curtii de Apel Bucuresti. Acesti judecatori sunt foarte tineri si fara experienta, iar faptul ca au fost delegati pentru un an presupune o perioada de timp in care ar putea uita ce au invatat la INM. Aceasta noua activitate tine de prevederile noi ale Legii privind executarea pedepselor care au intrat in vigoare in urma cu o saptamana, iar judecatorul delegat are obligatia de a supraveghea si controla legalitatea acestora.

Lupascu a gasit prilejul sa puncteze inca o data marile probleme ale magistratilor, pornind de la drepturile salariale revendicate de magistrati. La Curtea de Apel, unde activeaza 153 de judecatori din 175 aflati in schema, doar doi magistrati nu au deschis actiune in instanta impotriva Ministerului Justitiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.