Alegeri pentru Parlamentul European la 13 mai 2007. In nici un caz insa si alegeri anticipate la aceeasi data, caci, in practica UE, subiectele nationale nu se amesteca cu cele europene. Convocati ieri la Parlamnet de premierul Tariceanu pentru

Alegeri pentru Parlamentul European la 13 mai 2007. In nici un caz insa si alegeri anticipate la aceeasi data, caci, in practica UE, subiectele nationale nu se amesteca cu cele europene.

Convocati ieri la Parlamnet de premierul Tariceanu pentru a discuta pe tema alegerilor pentru europarlamentarii romani, liderii partidelor parlamentare au decis ca acestea sa aiba loc cel mai probabil la 13 mai 2007. Asta daca Parlamentul va adopta la timp proiectul de lege. Majoritatea participantilor a acceptat totodata ca nu este cazul ca data europarlamentarelor sa coincida cu cea pentru anticipate. ""In practica europeana alegerile pentru PE nu se suprapun cu alte alegeri de natura locala pentru ca subiectele nationale sa nu ajunga sa domine subiectele europene"", a spus Tariceanu.

IRITARE. Subiectul anticipatelor a fost deschis, spun surse participante, de senatorul PRM Gheorghe Funar, care l-a intrebat pe Tariceanu daca este posibil ca data pentru europarlamentare sa fie acceasi cu data pentru anticipate.

Ca intotdeauna insa, premierul
s-a aratat iritat de subiect si de cei care deschid ""toata ziua buna ziua aceasta discutie si se joaca de-a alegerile tot timpul"". ""Nu suntem numai noi pe lumea asta, ne privesc si strainii si isi pun intrebari in legatura cu capacitatea Romaniei de a-si asuma rolul european in viitor"", a intarit ulterior premierul Calin Popescu Tariceanu.

CU PD. Cat despre cum vor candida PD si PNL in aceste alegeri pentru PE, premierul a aratat, aseara, la Antena 3, ca Alianta a adoptat in trecut o hotarare de participare pe liste comune. ""Intre timp am vazut niste pozitii ale unor colegi din PD sa mergem separat. Sigur, dragoste cu forta nu se poate. Dar daca vom merge separat, vor aparea speculatii ca Alianta se rupe. E un argument pentru care eu as opta pentru «impreuna»"", a spus Tariceanu.

CONGRES LIBERAL


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.