Intreprinderile mici si mijlocii care urmeaza sa investeasca in sectoarele stabilite ca fiind prioritare pot accesa alocatii financiare nerambursabile (AFN) dublate de un credit bancar. Acestor facilitati, beneficiarul le va adauga o participatie din
Intreprinderile mici si mijlocii care urmeaza sa investeasca in sectoarele stabilite ca fiind prioritare pot accesa alocatii financiare nerambursabile (AFN) dublate de un credit bancar. Acestor facilitati, beneficiarul le va adauga o participatie din resurse proprii, in proportie de cel putin 15% din valoarea proiectului.
Sunt considerate ca fiind prioritare urmatoarele sectoare din economie: * industria textila si productia de textile; * pielarie si productia de articole de marochinarie; * industria lemnului si fabricarea produselor din lemn; * celuloza si hartie; * productia de substante chimice, fibre sintetice si artificiale; * recuperarea si reciclarea deseurilor metalice si nemetalice (finantatorii ne-au comunicat ca acest domeniu va fi sustinut cu programe speciale si dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana); * masini si echipamente electrice; * industria mijloacelor de transport, respectiv productia de piese si subansamble auto. Banca Comerciala Carpatica a fost selectata de catre Agentia Nationala pentru IMM si Cooperatie, in acest an, pentru derularea programului. Acesta are drept obiectiv central sustinerea investitiilor realizate in sectoarele economice stabilite ca prioritare pentru cresterea volumului de activitate si a competitivitatii IMM.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.