Noul ministru al Apararii, Sorin Frunzaverde, a depus ieri juramantul de investitura, in prezenta presedintelui Basescu, a premierului Tariceanu si a mai multor ministri. Seful statului a criticat bugetul alocat Armatei, dar si eficienta acesteia. ""

Noul ministru al Apararii, Sorin Frunzaverde, a depus ieri juramantul de investitura, in prezenta presedintelui Basescu, a premierului Tariceanu si a mai multor ministri. Seful statului a criticat bugetul alocat Armatei, dar si eficienta acesteia. ""Vreau sa stiti un lucru pe care era timpul sa nu-l mai tinem sub cearsaf: Armata este departe de a arata in realitate asa cum arata in statistici si din punct de vedere echipare si din punct de vedere performanta. Aveti misiunea sa prindeti timpul din urma. Aveti un buget care nu da Armatei nici o sansa sa recupereze ceva, sa speram ca se vor gasi formule cu ocazia discutarii in comisii si in plen"", i-a spus presedintele noului ministru.

Premierul Tariceanu a replicat, aseara, la Antena 3, ca ""cine crede ca Armata nu are suficienti bani se insala"", pentru ca are alocati circa doua miliarde de euro. ""Nu sunt bani putini la Armata, ci sunt prost gospodariti"", a spus premierul, afirmand ca unii au fost dati pe contracte oneroase.

CONSILIER. De ieri, seful statului are si un nou consilier pe probleme politice, in locul lui Claudiu Saftoiu, actual director SIE, fiind numit fostul secretar de stat in MAE, Teodor Baconsky, restructurat de premierul Calin Popescu Tariceanu. Teodor Baconsky a fost ambasadorul Romaniei la Vatican si, ulterior, in Portugalia. (Oana Stancu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.