Concursul National de Interpretare a Lideului Romanesc reuneste in acest an la Brasov nu mai putin de 76 de tineri concurenti. Festivalul si Concursul National de la Brasov s-a impus ca un factor semnificativ al vietii noastre muzicale in ultimii ani
Concursul National de Interpretare a Lideului Romanesc reuneste in acest an la Brasov nu mai putin de 76 de tineri concurenti. Festivalul si Concursul National de la Brasov s-a impus ca un factor semnificativ al vietii noastre muzicale in ultimii ani.
Majoritatea concurentilor provin de la Cluj si Bucuresti. Lor li se alatura pentru prima data, tinere sperante din Brasov, dar si din Iasi, Timisoara, Constanta, Oradea, Targoviste si Chisinau. Alegerea autorilor are un caracter simbolic, corespunzator aniversarilor din acest an: Mozart (250), De Falla (130), Enescu si Bartok (125), Prokofiev si Jora (115), Sostakovici (100), si comemorarilor unor mari autori de lieduri;: Schumann (150), Mussorgski (125), Liszt (120), Respighi (70), Briotten (30). Interpreteaza sopranele Alina Bottez, Tina Munteanu, Claudia Pop, Aurelia Vrabie, mezzosopranele Miruna Gavrila-Sturza, Carmen Topciu, tenorul Ion Timofti si basul Zoltan Nagy. La pian vor sustine recitaluri: Adela Bihari, Natalia Lazicova, Alexandru Petrovici, Ionut Ulita.
Primul Recital (joi, 26 octombrie, ora 18.00, in saloanele Cercului Militar Brasov) se incheie cu un Omagiu adus unei mari Doamne a Liedului Romanesc, Felicia Donceanu, la 75 de ani, iar cel de-al doilea Recital (vineri, 27 octombrie, ora 19.00) cu un Omagiu celeilalte Mari Doamne a Lideului Romanesc, Carmen Petra-Basacopol, la implinirea a 80 de ani.
Din Juriul Concursului National de Intrepretare a Liedului Romanesc fac parte in acest an, impreuna cu Mariana Nicolescu, Carmen Petra-Basacopol, Pascal Bentoiu, Dumitru Capoianu, Mihai Cosma, Octavian Lazar Cosma, Felicia Donceanu, Adrian Pop, Cornel Taranu. Acestia vor lua parte si la Simpozionul dedicat Liedului Romanesc in context universal ce se va desfasura duminica 29 octombrie, incepand de la ora 11.00, la Muzeul de Arta Brasov. Gala Laureatilor 2006 are loc in aceeasi zi, duminica la ora 19.00, in saloanele Cercului Militar Brasov.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.