Deficitul bugetar va atinge cel mult 1,5% din PIB in 2006, in loc de 2,5% din PIB, tinta programata, pentru ca unele dintre autoritati nu reusesc sa cheltuiasca sumele alocate, iar Guvernul va realiza a patra rectificare din acest an, au declarat, ie
Deficitul bugetar va atinge cel mult 1,5% din PIB in 2006, in loc de 2,5% din PIB, tinta programata, pentru ca unele dintre autoritati nu reusesc sa cheltuiasca sumele alocate, iar Guvernul va realiza a patra rectificare din acest an, au declarat, ieri, pentru NewsIn, surse din Finante. "Pregatim a patra rectificare a bugetului, fara a mai majora deficitul bugetar programat de 2,5% din PIB, mai ales ca, dupa noua luni, executia bugetara arata ca vom avea in continuare excedent. Deficitul va ajunge, la sfarsitul anului, la 1,5% din PIB, dupa estimarile noastre, pentru ca nu exista capacitatea de a genera proiecte care sa consume fondurile alocate", au afirmat sursele citate.
Destinatia principala a realocarilor prin cea de-a patra rectificare din acest an va fi echilibrarea bugetelor locale, in scopul finantarii invatamantului si a asistentei sociale. De asemenea, vor primi in plus sume consistente unele dintre ministere sau autoritati pentru suplimentarea fondurilor de salarii. "Unele autoritati nu au primit anumite sume pentru salariile care au fost majorate, de la inceput, cand a fost elaborat bugetul. Se va face o realocare si vor fi taiate fonduri de la ministerele care nu au reusit sa cheltuiasca banii alocati", au mai precizat aceleasi surse.
Guvernul a realizat trei rectificari bugetare pe parcursul anului 2006, majorand, insa, deficitul bugetar de doua ori, de la 0,5% din PIB la 0,9% din PIB si, ulterior, la 2,5% din PIB. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.