Inregistrarea ca persoana fizica autorizata (PFA) nu presupune alergatura multa sau costuri mari, spre deosebire de infiintarea unei societati cu raspundere limitata (SRL). Aceasta din urma prezinta insa o mai mare credibilitate in fata potentialilor
Inregistrarea ca persoana fizica autorizata (PFA) nu presupune alergatura multa sau costuri mari, spre deosebire de infiintarea unei societati cu raspundere limitata (SRL). Aceasta din urma prezinta insa o mai mare credibilitate in fata potentialilor parteneri de afaceri.
Asadar, cum este mai bine: PFA sau SRL? Specialisti din cadrul Directiei de Administrare a Contribuabililor Mijlocii- DGFP a Municipiului Bucuresti au explicat pentru Adevarul care sunt avantajele si dezavantajele.
PFA nu are nevoie de contabil
In primul rand, persoana fizica autorizata conduce evidenta contabila in partida simpla, acest lucru insemnand ca nu trebuie sa angajeze contabil. Totodata, potrivit Legii 300/2004, PFA nu poate angaja personal, deci nu are nici obligatia de a depune la stat declaratii privind impozitele si contributiile aferente salariilor. In functie de activitatea pe care o desfasoara, PFA poate opta pentru o impozitare pe baza de norma de venit sau in sistem real. Formalitatile de inregistrare sunt mult mai simple, intrucat persoana respectiva nu trebuie sa mearga la Registrul Comertului, ci doar la primaria de care apartine. Pentru inregistrarea ca si PFA nu este nevoie de un capital social si nici nu presupune alte taxe de inscriere, in afara celei pe care o plateste la primarie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.