Dealul Mitropoliei s-a transformat, ieri-dimineata, in obiectiv militar de grad zero. Peste 500 de luptatori de la jandarmerie si alte cateva sute de politisti au venit sa tina piept puhoiului de lume care se aduna pentru venerarea moastelor Cuviosul
Dealul Mitropoliei s-a transformat, ieri-dimineata, in obiectiv militar de grad zero. Peste 500 de luptatori de la jandarmerie si alte cateva sute de politisti au venit sa tina piept puhoiului de lume care se aduna pentru venerarea moastelor Cuviosului Dimitrie cel Nou.
Treziti cu noaptea-n cap, credinciosii au format o coada de cativa kilometri, de la locul unde urmau sa fie scoase moastele si pana dincolo de poalele Dealului Mitropoliei. Batrani evlaviosi, trasi la patru ace dupa moda secolului trecut, isi plimbau piosi nepotii, in timp ce femeile contemplau in genunchi soborul de preoti care tinea slujba in aer liber. La prima ora si-au facut aparitia si personajele din lumea politica. Deputatul Ion Stan, secretarul Comisiei SRI, povesteste ca pelerinajul la moastele sfantului Dimitrie este o obisnuinta pentru el. "Vin de mai multi ani aici.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.