Daca Fondul Proprietatea nu va fi lasat sa functioneze, se pierde ultimul tren privind despagubirea fostilor proprietari, ceea ce poate duce la o posibila catastrofa la nivel de imagine pentru Romania, sustine deputatul PNL de Satu Mare Ovidiu Silagh
Daca Fondul Proprietatea nu va fi lasat sa functioneze, se pierde ultimul tren privind despagubirea fostilor proprietari, ceea ce poate duce la o posibila catastrofa la nivel de imagine pentru Romania, sustine deputatul PNL de Satu Mare Ovidiu Silaghi, intr-o declaratie politica. El sustine ca a avut discutii cu mai multi parlamentari europeni care s-au aratat ingrijorati de faptul ca "unui demers salutar al Guvernului Tariceanu, si anume infiintarea Fondului Proprietatea, i se pun bete in roate, atat la nivel parlamentar, cat si extraparlamentar". Potrivit lui Silaghi, infiintarea acestui fond este privita cu interes in strainatate, mai ales in Occident, pentru ca exista oameni de afaceri interesati sa investeasca imediat dupa listarea fondului la bursa.
"Atrag atentia ca Fondul Proprietatea nu stabileste modalitatile de despagubire, asa cum sustin neinitiatii si chiar unii fosti membri PNL, legea fiind cea care stabileste aceste modalitati", se mai arata in declaratia deputatului liberal. Ovidiu Silaghi sustine ca "ploua cu acuzatii nefondate, penibile si chiar caraghioase la adresa fondului", cum ar fi aceea ca administratorii acestuia si sustinatorii lor din PNL vor incerca sa se imbogateasca pe seama fostilor proprietari. "Toate aceste actiuni concertate impotriva fondului, venite din interiorul Parlamentului si din alte zone, ar putea induce o stare de incertitudine, o credibilitate redusa in randul posibililor investitori straini si autohtoni", atrage atentia deputatul PNL.
In aceeasi declaratie, Silaghi afirma ca in ultimele doua saptamani a existat "o avalansa de procese pierdute de statul roman la CEDO", toate avand ca obiect probleme legate de nerespectarea legislatiei din domeniul retrocedarilor imobiliare si funciare sau de existenta unei legislatii in domeniu aflata in contradictie cu principiile proprietatii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.