"Seara e cam lugubru pe-aici"
Pe cladirea in care Nicolae si Elena Ceausescu si-au petrecut noaptea dinaintea executiei sta scris cu litere mari "CLADIRE NESIGURA". Cam asta e si sentimentul celui care priveste panoul ruginit de tabla, al

"Seara e cam lugubru pe-aici"
Pe cladirea in care Nicolae si Elena Ceausescu si-au petrecut noaptea dinaintea executiei sta scris cu litere mari "CLADIRE NESIGURA". Cam asta e si sentimentul celui care priveste panoul ruginit de tabla, al carui rol, de fapt, este acela de a avertiza asupra riscului seismic. In anii '90, militarii in termen cantonati la unitatea din Targoviste se fereau sa doarma in cazarma cu pricina. "Spuneau ca vad fantome noaptea", adauga inspectorul Gavrila, recunoscand ca "seara e mai lugubru pe-aici". Totusi, celebrele imagini video cu executia sotilor Ceausescu, difuzate de mii de ori de la revolutie incoace, arata un loc diferit de cel de-acum. Platoul prafuit s-a transformat intr-o alee dosita, incadrata de un gard viu. "Cam din dreptul gardului asta s-a tras", explica seful jandarmilor damboviteni. Spatiul pare mai mic, iar zidul murdar, cu tencuiala cazuta, creioneaza imaginea unei cladiri-fantoma. O singura privire nu ajunge. La a doua, ies in evidenta gaurile din perete si pata neagra, mare, care acopera exact portiunea in care gloantele au ciuruit zidul. "Sa nu credeti ca sunt gaurile ramase din '89. Astea au fost facute la filmarile lui Sergiu Nicolaescu. Atunci s-au folosit capse pirotehnice care au lasat urme", lamureste comandantul Gavrila. Insa pata de pe zid ramane un mister. "Cred ca s-a spart o teava si s-au produs inflitratii. Dar noi am sapat pe-aici, ne-am uitat dupa scurgeri si n-am gasit nimic", spune jandarmul-sef.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.