Fostul director general al companiei de distributie a agentului termic din Navodari, dar si ex-contabilul sef sunt cercetati pentru o frauda de peste 70 miliarde lei vechi. Mircea Suciu, 48 de ani, fost director general si manager, alaturi de Dima Mi
Fostul director general al companiei de distributie a agentului termic din Navodari, dar si ex-contabilul sef sunt cercetati pentru o frauda de peste 70 miliarde lei vechi. Mircea Suciu, 48 de ani, fost director general si manager, alaturi de Dima Mihail, 43 de ani, invinuiti de comiterea a 11 infractiuni de natura economica, au primit interdictie de a parasi localitatea in perioada anchetei, desi politistii si procurorii au cerut arestarea lor preventiva. Potrivit anchetatorilor, cei doi sunt personajele principale - din grupul celor 8 avute in vedere de politisti - care au pagubit SC "Ecoterm" SA Navodari, institutia la care au fost angajati. Delapidare, abuz in serviciu in forma calificata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals intelectual, deturnarea de fonduri prin dispunerea utilizarii in alte scopuri si prezentarea cu rea-credinta actionarilor si asociatilor a unei situatii financiare inexacte asupra conditiilor economice ale societatii, in vederea ascunderii situatiei ei reale sunt doar cateva dintre capetele de acuzare. In perioada 2002-2005, cei doi au aprobat decontarea (peste 28 miliarde lei vechi) unor lucrari fictive catre o firma din Pascani, care se ocupa cu contorizarea sistemului termic. In perioada 1 ianuarie 2002 - 30 septembrie 2005, Ecoterm nu a achitat peste 40 miliarde lei vechi, obligatii fiscale retinute si nevirate la bugetul de stat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.