Cehia nu va adopta moneda europeana in 2010, obiectivul fiind considerat nerealist, a declarat o sursa din cadrul Ministerului ceh al Finantelor. Totodata, nu se intentioneaza sa se stabileasca o noua data-limita pentru aderarea la Uniunea Europeana,
Cehia nu va adopta moneda europeana in 2010, obiectivul fiind considerat nerealist, a declarat o sursa din cadrul Ministerului ceh al Finantelor. Totodata, nu se intentioneaza sa se stabileasca o noua data-limita pentru aderarea la Uniunea Europeana, informeaza Reuters, preluata de Mediafax.
O analiza privind convergenta la euro, realizata de Ministerul Finantelor si Banca Centrala a Cehiei, recomanda renuntarea la obiectivul de intrare in mecanismul european al ratelor de schimb ERM-2 in anul 2007, a precizat oficialul.
Pentru a deveni membru Euroland, statele trebuie sa mentina monedele nationale in acest mecanism pentru minimum doi ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.