Daca pana acum cateva zile nu se dadea dus, ieri, suspendatul ministru Atanasiu si-a prezentat demisia. "Am facut toate demersurile legale pentru a-mi sustine nevinovatia, dar presedintele Traian Basescu refuza sa respecte legea si sa-si retraga decr

Daca pana acum cateva zile nu se dadea dus, ieri, suspendatul ministru Atanasiu si-a prezentat demisia. "Am facut toate demersurile legale pentru a-mi sustine nevinovatia, dar presedintele Traian Basescu refuza sa respecte legea si sa-si retraga decretul de suspendare".
Ironia sortii este ca demisia a venit chiar in momentul in care in toata tara se sarbatorea Ziua Armatei. Miscarile de trupe n-au fost intamplatoare, avand in vedere ca democrati si liberalii au facut un troc schimband functia de ministru al apararii cu cea de comisar european. Tot ieri, Partidul Democrat i-a gasit repede un inlocuitor in persoana lui Sorin Frunzaverde, care a mai ocupat si in trecut aceasta functie.

"Am facut toate demersurile legale pentru a-mi sustine nevinovatia, dar presedintele Traian Basescu refuza sa respecte legea si sa-si retraga decretul de suspendare. Armata are de suferit din aceasta lupta politica si cel mai inteligent cedeaza". Cu aceasta declaratie sarbatorea ieri Ziua Armatei, Teodor Atanasiu afirmand ca si-a dat demisia, acuzand ca nu se poate gasi un liberal care sa colaboreze cu Traian Basescu.
Pana mai ieri suspendat, astazi demisionat, Teodor Atanasiu i-a cerut celui care va veni in locul sau sa continue lupta impotriva coruptiei pe care a demarat-o el, "chiar daca consecintele acestei lupte sunt motivele pentru care imi dau demisia". Prin gestul sau Atanasiu doreste sa intrerupa criza de la minister si, in acelasi timp, "sa rapesc presedintelui placerea de a ma demite. Nu vreau ca Traian Basescu sa-si indeplineasca nici unul din primele trei obiective personale: alegeri anticipate, demiterea primului-ministru sau demiterea ministrului Apararii". Nici nu s-a racit bine locul ramas vacant la Aparare ca liderii democrati si liberali s-au si apucat de negocieri iar potrivit unor surse, pedistul Mihai Stanisoara si fostul ministru al apararii Sorin Frunzaverde, vicepresedinte al PD, sunr trecuti pe lista pentru functia de ministru al apararii.
Declaratiile la cald n-au incetat sa apara ieri dupa celebrul anunt, din partea liberalilor, senatorul Norica Nicolai regreta demisia si considera ca este o mare pierdere pentru PNL pentru ca "am incredere ca este nevinovat.
Consiliul National de Coordonare al Aliantei D.A., intrunit ieri, a decis ca Partidul Democrat sa preia portofoliul apararii si l-a nominalizat pe Sorin Frunzaverde pentru postul de ministru ramas vacant in urma demisiei lui Atanasiu. "Nominalizarea comisarului european, care din punct de vedere al PD, este o problema de interes national si faptul ca MApN nu apartine niciunui partid politic, el fiind asumat de Alianta D.A., au determinat aceasta sedinta a CNC-ului Aliantei", a declarat Adriean Videanu.
Demisia lui Atanasiu a venit doar la cateva ore de la o intalnire avuta de premierul Tariceanu, la Palatul Victoria, cu presedintele Basescu, unde s-au impatit functiile."

Generalul Badalan: "Partidul l-a determinat sa demisioneze!"


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.