Doi dintre componentii de baza ai reprezentativei de polo a Romaniei care a obtinut locul patru la Euro 2006, Edward Andrei-Dina si Ghita Dunca, au revenit in Superliga Nationala dupa ce au evoluat cu succes la doua echipe italiene din Serie A2. Si c
Doi dintre componentii de baza ai reprezentativei de polo a Romaniei care a obtinut locul patru la Euro 2006, Edward Andrei-Dina si Ghita Dunca, au revenit in Superliga Nationala dupa ce au evoluat cu succes la doua echipe italiene din Serie A2. Si cum cei doi poloisti riscau sa piarda Campionatele Mondiale din Australia, din cauza faptului ca intrecerea de la Antipozi se va derula in perioada cand Serie A2 este in plina desfasurare, Andrei-Dina si Dunca au preferat sa aleaga campionatul intern pentru a putea face parte din echipa tricolora. Astfel, conform actelor depuse la sediul FRP, care a si decis sa acorde o dispensa celor doi de la regulamentul de transfer "in interiorul echipei nationale", Edward Andrei-Dina s-a transferat la Dinamo, iar Gheorghe Dunca la CSM Leonardo Oradea, cele doua grupari beneficiind si de sprijinul unor sponsori pentru a putea semna contractele sportive. "Este in interesul poloului romanesc ca Andrei-Dina si Dunca sa joace in tara, fapt care le permite sa se pregateasca serios pentru Mondiale. De altfel, la fel fac rusii, nemtii, grecii si ungurii de o buna bucata de vreme, ca sa aiba sub control toti jucatorii valorosi din lotul national. Este o practica europeana, ca sa nu mai depinzi de bunavointa unor cluburi din alte tari, care permit sau nu ca jucatorii romani sa raspunda convocarilor antrenorului Vlad Hagiu", ne-a declarat, ieri, secretarul general al FRP, Anatolie Grintescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.