Celulita este o problema cu care se confrunta 90% dintre femei. Cunoscuta si sub numele de aspect de "coaja de portocala", celulita nu este considerata o boala. Prin urmare, nu exista un tratament standard care sa asigure eficienta maxima in combater

Celulita este o problema cu care se confrunta 90% dintre femei. Cunoscuta si sub numele de aspect de "coaja de portocala", celulita nu este considerata o boala. Prin urmare, nu exista un tratament standard care sa asigure eficienta maxima in combaterea celulitei.
Celulita reprezinta inflamatii ale tesutului celular subcutanat sau din jurul unor organe; aceasta poate aparea ca o afectiune independenta sau ca o complicatie a altor boli. Cauza principala a aparitiei celulitei este eliminarea defectuoasa a toxinelor din unele parti ale organismului, ceea ce determina ingrasarea tesutului conjunctiv, depozitarea toxinelor si incetinirea circulatiei sangvine. De obicei se localizeaza in jumatatea inferioara a corpului. Alimentatia necorespunzatoare, sedentarismul, consumul excesiv de cafea si bauturi alcoolice, toate acestea favorizeaza aparitia celulitei. In ultima perioada, insa, s-a descoperit ca celulita este ereditara.

Tratamentul
Indiferent de metodele de tratament folosite, celulita nu va disparea niciodata in totalitate. Totusi, se poate diminua prin mai multe metode: dieta, sport, masaj, produse cosmetice sau metode chirurgicale. Chiar daca folosesti o crema anticelulitica, aceasta nu va avea nici un efect daca nu este insotita de caeva zeci de minute de masaj si de o dieta corespunzatoare. In ceea ce priveste tratamentul chirurgical, acesta nu este eficient suta la suta. Si oricum, dupa o interventie de lipoabsorbtie este absolut necesara schimbarea stilului de viata. Corpul trebuie intretinut prin sport si dieta, caci celulita poate reaparea. In ceea ce priveste dieta, trebuie evitate alimentele cu continut mare de grasimi. Sarea, zaharul si alimentele grase sunt contraindicate in acest regim. De asemenea, cafeaua si alcoolul trebuie, daca nu excluse, cel putin redusa cantitatea consumata. Foarte important este sa consumi cel putin 2-3 litri de apa plata pe zi, plus ceaiuri din plante neindulcite. Pentru a nu a nu genera probleme de sanatate, trebuie consumate foarte multe vitamine si minerale.

Adevaruri
Celulita nu are legatura cu greutatea. Exista femei foarte slabe, dar care au celulita. Celulita nu are legatura cu varsta. Aceasta poate aparea in adolescentaa sau chiar mai devreme.
In jurul varstei de 30 de ani, pielea incepe sa-si piarda elasticitatea, iar surplusul de grasime se transforma in celulita. Celulita poate aparea chiar la 30 de ani. Pilulele contraceptive nu determina aparitia celulitei. Lipoabsorbtia nu rezolva problema celulitei definitiv. Celulita poate reaparea chiar si dupa o astfel de interventie chirurgicala.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.