Ministrul bulgar al Integrarii Europene, Meglena Kuneva, a fost desemnat de conducerea coalitiei de guvernamant de la Sofia pentru functia de comisar european, a anuntat, ieri, postul de radio national bulgar, citat de Mediafax. Decizia liderilor coa
Ministrul bulgar al Integrarii Europene, Meglena Kuneva, a fost desemnat de conducerea coalitiei de guvernamant de la Sofia pentru functia de comisar european, a anuntat, ieri, postul de radio national bulgar, citat de Mediafax. Decizia liderilor coalitiei guvernamentale de centru-stanga - din care fac parte premierul socialist Serghei Stanisev, liberalul Simeon de Saxa-Coburg-Gotha si liderul partidului minoritatii turce, Ahmed Dogan - va fi anuntata oficial in cursul saptamanii, a precizat sursa citata. Kuneva, in varsta de 49 de ani, a urmat studii de drept la Universitatea din Sofia, iar ulterior s-a specializat la universitatile Turku (Finlanda), Oxford (Marea Britanie) si Georgetown (Statele Unite). Dupa desemnarea oficiala de catre guvernele lor, noii comisari bulgar si roman urmeaza sa fie audiati de comisii ale Parlamentului European, in functie de portofoliile care le vor fi atribuite, aminteste Mediafax. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.