Infiintarea unei noi episcopii, a Unghenilor, Calarasilor si Nisporenilor, in frunte cu Prea Sfintitul Petru Musteata, i-a facut pe mai multi preoti sa treaca de la Mitropolia Moldovei la Mitropolia Basarabiei, parte componenta a Bisericii Ortodoxe R
Infiintarea unei noi episcopii, a Unghenilor, Calarasilor si Nisporenilor, in frunte cu Prea Sfintitul Petru Musteata, i-a facut pe mai multi preoti sa treaca de la Mitropolia Moldovei la Mitropolia Basarabiei, parte componenta a Bisericii Ortodoxe Romane, informeaza Rompres. Potrivit BBC, aproximativ 30 de parohii din raionul Ungheni si una din raionul Calarasi au depus cereri de aderare la Mitropolia Basarabiei, dupa ce acum doua saptamani, in urma unei decizii a sinodului Mitropoliei Moldovei, in cadrul acestei structuri locale a Bisericii Ortodoxe Ruse, au fost infiintate doua noi episcopii - cea de Balti si cea de Ungheni.
In fruntea episcopiei de Ungheni, in care au intrat si raioanele Calarasi si Nisporeni, a fost numit Prea Sfintitul Petru Musteata, pana atunci episcop vicar al Mitropoliei Moldovei. Numirea sa in fruntea noii episcopii a provocat nemultumirea mai multor preoti tiitori de Patriarhia Moscovei care l-au acuzat de faptul ca nu intruneste normele canonice, dar nici morale pe care ar trebui sa le intruneasca un episcop. In replica, episcopul Petru Musteata a declarat, citat de ziarul "Jurnal de Chisinau", ca motivul nemultumirii preotilor respectivi ar fi altul decat cel declarat. "Multi preoti de aici au afaceri: maxi-taxi-uri, baruri, pizzerii si se tem ca le voi lua aceste avutii. Aici problema e in bani, nu in credinta", a afirmat episcopul. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.