Trei manuale de promovare a integritatii au fost lansate, ieri, de Centrul de Resurse Juridice si de Institutul de Politici Publice. Ghidul pentru procedurile de sesizare este destinat cetatenilor care vor sa se implice civic, mai precis celor care v
Trei manuale de promovare a integritatii au fost lansate, ieri, de Centrul de Resurse Juridice si de Institutul de Politici Publice. Ghidul pentru procedurile de sesizare este destinat cetatenilor care vor sa se implice civic, mai precis celor care vor sa denunte licitatii trucate, fapte de coruptie incompatibilitati, conflicte de interse etc. Radu Nicolae, coordonatorul acestui program, a declarat ca "rezultatele CRJ si IPP din ultimii doi ani au dovedit ca recurgerea consecventa la sesizari oficiale are efecte". "Prin plangeri bine argumentate, am reusit sa indepartam din functii persoane incompatibile, dar si sa declansam anchete penale si cercetari de averi. Cred ca si alte organizatii pot avea astfel de rezultate. Metodele pe care noi le-am urmat se gasesc in aceste manuale", a aratat acesta. Cei interesati de documentatia CRJ-IPP pe aceasta tema pot suna la 021/212.06.90. (S.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.