Asociatia Petanque Romania si Comunitatea Romanilor din Belgia organizeaza duminica, 29 octombrie, de la ora 12, pe terenurile amenajate la Piata de Gros Bucuresti Berceni, B-dul Metalurgiei nr. 132, Stand A, Cupa Presei la petanque. Turneul este dot
Asociatia Petanque Romania si Comunitatea Romanilor din Belgia organizeaza duminica, 29 octombrie, de la ora 12, pe terenurile amenajate la Piata de Gros Bucuresti Berceni, B-dul Metalurgiei nr. 132, Stand A, Cupa Presei la petanque. Turneul este dotat cu premii atragatoare, numeroase surprize, iar la final va avea loc un cocktail. Detalii la "www.petanqueromania.ro" si la tel. 0744.382.123. Originea jocului de bile - petanque - se afla in antichitate. Grecii il utilizau in gimnaziile lor ca exercitiu de forta, iar romanii l-au introdus in Franta cand au cucerit Galia. In Romania, jocul a aparut razlet de cativa ani, insa se practica in cadru organizat de trei luni. Astfel, la initiativa Asociatiei Romane de Petanque, sprijinita de seful Comunitatii Romanesti din Belgia, Titus Marin, s-au organizat competitii atat in Bucuresti, cat si in cateva orase din tara, printre care Cluj si Galati (evident, cei mai interesati s-au aratat cetatenii francezi si belgieni din Romania). Initiativa introducerii acestui sport in Romania a fost apreciata de forurile internationale, tara noastra fiind invitata anul acesta in calitate de observator la Cupa Mondiala de la Grenoble si ca participant la Campionatul Mondial organizat in Thailanda in 2007. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.