Ministrul suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu, s-a prezentat, ieri, la Parchetul instantei supreme, pentru a fi audiat in dosarul in care fostul sef al Statului Major General, Eugen Badalan, ii aduce mai multe acuzatii legate de abuz in servici
Ministrul suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu, s-a prezentat, ieri, la Parchetul instantei supreme, pentru a fi audiat in dosarul in care fostul sef al Statului Major General, Eugen Badalan, ii aduce mai multe acuzatii legate de abuz in serviciu. Atanasiu, care a dus mai multe documente care i-ar dovedi nevinovatia, a calificat drept grave declaratiile presedintelui Traian Basescu. Seful statului ar fi sustinut, conform unor surse citate de Mediafax, ca asteapta ca Parchetul General sa-i trimita cererea privind inceperea cercetarilor impotriva lui Atanasiu ca urmare a plangerii fostului sef SMG, generalul Eugen Badalan, si ca nu intentioneaza sa il repuna in functie. "E grav ce face presedintele", a spus Atanasiu, care a adaugat ca declaratiile respective ar putea influenta mersul anchetei.
Potrivit Mediafax, "in maximum o saptamana de la primirea cererii, presedintele va fi de acord cu inceperea cercetarilor impotriva lui Atanasiu". Desi acesta este suspendat din functie, el nu poate fi cercetat intr-un nou dosar fara aprobarea presedintelui. Deocamdata, in acest ultim dosar al lui Teodor Atanasiu, procurorii fac verificari preliminare.
Vrea sa fie cercetat de procurorii militari
Atanasiu a declarat la iesirea din Parchetul General ca a cerut procurorilor ca dosarul in care fostul sef al Statului Major General Eugen Badalan ii aduce acuzatii de abuz in serviciu sa fie trimis la Sectia Parchetelor Militare, unde s-a cercetat si primul sau dosar, solutionat cu neinceperea urmaririi penale. Atanasiu a precizat ca, in opinia sa, este normal ca aceasta cauza sa fie transferata de la Sectia de Urmarire Penala, unde se afla in prezent, la Sectia Parchetelor Militare. Ca argumente, Teodor Atanasiu a aratat ca este vorba despre aceeasi fapta, respectiv de abuz in serviciu, care ar fi fost savarsita in perioada in care indeplinea functia de ministru al Apararii Nationale. Ministrul suspendat al Apararii a sugerat ca singurul motiv pentru care acest nou dosar a fost trimis la Sectia de Urmarire Penala este legat de faptul ca solutia de neincepere a urmaririi penale data de procurorii militari in primul sau dosar ar fi fost nemultumitoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.