Cumparatorul producatorului de medicamente Antibiotice Iasi va fi cunoscut la sfarsitul lunii decembrie, iar in luna ianuarie vor fi negociate clauzele contractului de privatizare. Potrivit unui comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelo
Cumparatorul producatorului de medicamente Antibiotice Iasi va fi cunoscut la sfarsitul lunii decembrie, iar in luna ianuarie vor fi negociate clauzele contractului de privatizare. Potrivit unui comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), strategia de privatizare a societatii prevede ca anuntul de privatizare va fi publicat in prima parte a lunii viitoare, iar pana la inceputul lunnii decembrie investitorii vor putea sa depuna documentele prin care sa probeze experienta pe care o au in industria de productie farmaceutica si, respectiv, capacitatea de a face investitii financiare (pentru fondurile de investitii). In a doua parte a lunii decembrie, cumpetitorii selectati vor depune ofertele financiare, iar in baza acestora vor fi alesi cei doi inevestitori care vor ramane in cursa.
Presedintele AVAS, Razvan Orasanu, s-a intalnit recent cu liderii Federatiei Sindicatelor Libere din Chimie-Petrochimie, la care sunt afiliati si salariatii societatii Antibiotice. Liderii sindicali au solicitat sefului Autoritatii sa le faciliteze vanzarea, in conditii preferentiale, respectiv la valoarea nominala, a unui pachet de 10% din actiunile companiei, avand in vedere rezultatele foarte bune ale companiei ca urmare a activitatii lor. Orasanu a respins, insa, aceasta cerere pe motiv ca astfel ar fi diminuata cota de 53% detinuta de stat la societatea ieseana, fapt care ar diminua interesul investitorilor care vor pachetul de control. Mai mult, AVAS precizeaza ca potentialii cumparatori doresc sa achizitioneze un procent chiar mai mare decat cel scos la vanzare, respectiv 60% - 70% din capitalul social. "Salariatii ar putea primi o bonificatie din partea noului actionar, care va avea propria strategie de motivare a angajatilor", precizeaza AVAS. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.