Doi bolnavi care mergeau la spital pentru dializa au murit, ieri, dupa ce Ambulanta in care se aflau a intrat intr-un TIR. Accidentul a avut loc in zona localitatii hunedorene Mintia, o Dacie papuc, care circula in regim de ambulanta si transporta la
Doi bolnavi care mergeau la spital pentru dializa au murit, ieri, dupa ce Ambulanta in care se aflau a intrat intr-un TIR. Accidentul a avut loc in zona localitatii hunedorene Mintia, o Dacie papuc, care circula in regim de ambulanta si transporta la dializa bolnavi cu insuficienta renala, intrand sub remorca unui TIR ce se deplasa pe acelasi sens. O femeie de 59 de ani, pasagerul din dreapta fata al masinii Salvarii, a murit pe loc, iar o alta persoana, in varsta de 46 de ani, care se afla in Ambulanta si care era transportata pentru dializa a murit in drum spre spital.
De asemenea, soferul si alti doi pasageri ai Salvarii au fost transportati de urgenta la Spitalul Judetean din Deva.
Ucidere din culpa
Conducatorul auto al TIR-ului implicat in accident sustine ca a incetinit pentru a acorda prioritate unui microbuz care vira drepta, moment in care a simtit o izbitura. "Am coborat din cabina si am vazut ambulanta care intrase sub remorca mea. Am incercat sa dau o mana de ajutor oamenilor din masina", a spus Ionel S., de 35 de ani, din Zalau.
Politistii au declarat ca in momentul producerii accidentului nici soferul si nici pasagerii din Ambulanta nu purtau centura de siguranta. "Din primele cercetari efectuate la locul accidentului s-a stabilit ca evenimentul rutier s-a produs din cauza nepastrarii distantei de siguranta intre ambulanta si TIR.
In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa", a spus purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.