Ministrul Justitiei Monica Macovei le-a cerut, ieri, deputatilor sa adopte proiectul de lege privind Agentia Nationala de Integritate (ANI) in forma propusa de Guvern, aratand ca amendamentele aduse de Comisia juridica a Camerei ar crea o institutie
Ministrul Justitiei Monica Macovei le-a cerut, ieri, deputatilor sa adopte proiectul de lege privind Agentia Nationala de Integritate (ANI) in forma propusa de Guvern, aratand ca amendamentele aduse de Comisia juridica a Camerei ar crea o institutie de care nu este nevoie. Macovei a apreciat ca forma adoptata de Comisia juridica a Camerei ar transforma ANI intr-o "anticamera" a organelor care aplica legea in domeniul penal. Ea a aratat ca si organizatiile civice solicita Camerei sa adopte proiectul intr-o forma cat mai apropiata de varianta propusa de Guvern. "Aceasta institutie ia decizii administrative, nu se suprapune cu Politia si Parchetul, cum eronat s-a sustinut in timpul unor dezbateri", a tinut sa precizeze ministrul Justitiei. Ea a precizat ca in proiect sanctiunile sunt de natura disciplinara, mergand pana la revocarea din functie a celor in cauza. Imediat dupa punctul de vedere exprimat de Macovei, deputatii au inceput dezbaterile generale asupra proiectului de lege. De altfel, parlamentarii s-au grabit sa introduca pe ordinea de zi a plenului Legea privind infiintarea ANI, de frica ca nu cumva termenul necesar pentru dezbaterea actului normativ sa expire iar legea sa fie aprobata tacit, adica in forma venita de la Guvern. Ca si in Comisia juridica PC si UDMR nu au mai sustinut interesele Puterii ci s-au coalizat cu Opozitia, declarand ca nu vor sub nici o forma proiectul de lege in varianta venita de la Guvern. Doar PNL si PD au facut front comun cu ministrul Justitiei, solicitand tuturor partidelor din Coalitie sa voteze legea in varianta Guvernului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.