Raportul Comisiei parlamentare pentru controlul SRI in cazul Omar Hayssam, finalizat zilele trecute, scoate Serviciul Roman de Informatii din eventuala culpa pentru fuga din Romania a sirianului acuzat de terorism. Vina se arunca asupra procurori
Raportul Comisiei parlamentare pentru controlul SRI in cazul Omar Hayssam, finalizat zilele trecute, scoate Serviciul Roman de Informatii din eventuala culpa pentru fuga din Romania a sirianului acuzat de terorism. Vina se arunca asupra procurorilor DIICOT. ""Noi am putut constata ca nu a mai existat o solicitare de monitorizare din momentul in care Hayssam a fost eliberat. Deci, in acel moment, era firesc ca cel care instrumenta cazul din partea procuraturii sa opineze ca este nevoie in continuare de urmarirea informativ-operativa sau nu este nevoie"", ne-a declarat ieri vicepresedintele Comisiei, Verestoy Attila. In replica, Parchetul instantei supreme a scos ieri la rampa o informatie care arunca in aer toata cercetarea parlamentarilor: la cererea procurorilor DIICOT, Hayssam a fost monitorizat constant, cu autorizatie de la judecatori, pe toata perioada cercetarii penale si dupa trimiterea lui in judecata in dosarul rapirii jurnalistilor. Ba, mai mult, pentru ca era cercetat si in alte cauze (n.r. - vezi traficul de armament), Hayssam a fost monitorizat atat in arest, cat si dupa eliberare, ultima autorizatie fiind valabila pana la 8 iulie 2006, potrivit Parchetului. Adica Omar era monitorizat chiar in timp ce parasea Romania.
Luat prin surprindere, Verestoy Attila a recunoscut ca membrii Comisiei nu au cerut, pana in prezent, documente Parchetului, dar ca acum sunt curiosi sa vada aceste autorizatii.
Cu alte cuvinte, Comisia prezinta concluzii cu valoare de jumatati de adevar?!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.