Autoritatile comunale vor primi sute de milioane de euro drept compensatii pentru suprafetele incluse in programul "Reteaua Natura 2000", informeaza Rompres. Informatia a fost furnizata de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA), dupa ce un
Autoritatile comunale vor primi sute de milioane de euro drept compensatii pentru suprafetele incluse in programul "Reteaua Natura 2000", informeaza Rompres. Informatia a fost furnizata de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA), dupa ce unii primari tulceni s-au aratat, in repetate randuri, nemultumiti din cauza ca bugetele comunelor pe care le reprezinta sunt prejudiciate de venituri, dupa ce suprafete importante ale unitatilor administrativ-teritoriale au fost incluse in programul "Natura 2000". "Pentru <<Reteaua Natura 2000>>, suma promovata in programul sectorial de mediu este de aproximativ 300 de milioane de euro. Banii se vor acorda pentru proiectele care se vor dezvolta in ariile protejate, iar pentru mecanismul de compensatie este prevazuta suma de 25% din aproximativ 10 miliarde de euro", a declarat ministrul Mediului, Sulfina Barbu, la sfarsitul saptamanii trecute, la Tulcea, cu prilejul lansarii campaniei "Zilele Verzi". Oficialul a mai precizat ca, in prezent, se estimeaza ca 15% din suprafata Romaniei va fi inclusa in programul "Natura 2000" si ca, in conditiile in care circa 60% din suprafata judetului Tulcea va fi inclusa in acest program, autoritatile comunale tulcene ar putea deveni principalii beneficiari ai sumelor compensatorii. Reteaua Natura 2000 va fi constituita din arii protejate, in care anumite activitati economice vor fi interzise.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.