Inspectorii Garzii Nationale de Mediu au aplicat amenzi de 120.000 de lei constructorilor care lucreaza la drumul national ce va face legatura intre Valea Jiului si Herculane si urmeaza sa faca noi verificari pentru a stabili daca lucrarile se derule
Inspectorii Garzii Nationale de Mediu au aplicat amenzi de 120.000 de lei constructorilor care lucreaza la drumul national ce va face legatura intre Valea Jiului si Herculane si urmeaza sa faca noi verificari pentru a stabili daca lucrarile se deruleaza legal, informeaza Mediafax. Comisarul Cristian Moldovan, inspector in cadrul Garzii de Mediu Hunedoara, a declarat ca atat constructorii, cat si beneficiarul nu aveau avizele necesare de mediu, motiv pentru care au fost sanctionati cu cate 60.000 lei fiecare (n.r. - 600 milioane de lei vechi). "Atat constructorul, cat si beneficiarul aveau solicitarile depuse la Agentia de Protectie a Mediului, pentru obtinerea acordului de mediu in vederea demararii lucrarilor, dar au inceput lucrul fara a primi avizul. Pentru acest lucru au fost amendati si li s-a pus in vedere remedierea situatiei", sustine Cristian Moldovan.Conform inspectorilor care au efectuat controlul, lucrarile la DN 66 A Campu lui Neag - Herculane nu au efecte negative majore asupra ecosistemului si nici asupra Parcului National Retezat. Greenpeace a solicitat incetarea lucrarilor de construire a acestui drum pentru ca afecteaza mai multe parcuri nationale si naturale si nu au avize de mediu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.