Unele persoanele care au suferit leziuni la nivelul craniului ajung uneori sa capete abilitati extraordinare, comenteaza presa rusa. Exista in istoria medicinei foarte multe documente stranse de cercetatori si istorici in ceea ce priveste aceste fen
Unele persoanele care au suferit leziuni la nivelul craniului ajung uneori sa capete abilitati extraordinare, comenteaza presa rusa. Exista in istoria medicinei foarte multe documente stranse de cercetatori si istorici in ceea ce priveste aceste fenomene ciudate. De exemplu, inca din cele mai vechi timpuri, trepanatia era o operatie foarte des intalnita printre medicii antichitatii, care efectuau aceste proceduri atat in scopuri medicale, cat si mistice.
De exemplu, cazul lui Peter van der Hurkos, un pictor din Haga, este atat de cunoscut, incat a devenit clasic.
In data de 10 iulie 1941, pictorul a cazut in timp ce repara fatada casei sale care avea patru etaje. A fost dus la spital unde a fost tratat. Pe cand statea in pat recuperandu-se dupa cadere, Hurkos a inceput sa-i spuna sotiei sale ca locuinta lor va lua foc si ca fiul lor, care avea sa fie singur acasa, va fi in mare pericol. A fost atat de convingator, incat sotia sa l-a crezut. De altfel, dupa cinci zile, casa lor intr-adevar a luat foc, dar fiul lor a fost salvat cu ajutorul vecinilor.
Hurkos a mai avut si alte viziuni in timp ce era internat la spital. Aceste viziuni se confirmau ca si cum ar fi fost o parte dintr-un scenariu ciudat, pe care numai el il putea descifra. Intr-o zi, i-a spus uneia sistente ca-si va pierde geanta, iar aceasta chiar a pierdut-o, cateva zile mai tarziu. Hurkos s-a imprietenit cu unul dintre pacientii din spital, care, la un moment dat, a venit la el sa-si ia la revedere, pentru ca se externa. Cand i-a strans mana, pictorul a parut stanjenit si l-a privit in ochi, dupa care i-a spus ca va fi ucis de nazisti, chiar pe strada Calver. Se pare ca Hurkos isi daduse seama ca prietenul sau era agent al serviciilor secrete britanice. Intr-adevar, spionul britanic a fost impuscat chiar a doua zi. Colegii agentului, care aflasera de predictiile pictorului, au crezut ca este agent nazist si au venit la spital sa-l ucida, insa el fugise deja din spital pentru ca probabil stia ca va fi ucis.
In slujba dreptatii
Desi era un privilegiat al sortii, Hurkos a inceput sa fie afectat si de efectele secundare ale "darului" sau. Avea accese de nervi, frustrare, precum si schimbari bruste de dispozitie. Prietenii si colegii sai incepusera sa-l suporte tot mai greu, in final el fiind nevoit sa caute sfatul unor specialisti.
Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, Hurkos a facut un turneu in Belgia, Franta si Spania. In timpul unuia dintre spectacolele sale de la Madrid, Francisco Franco a fost impresionat dupa ce pictorul i-a spus cateva detalii din trecutul sau.
In SUA anilor 1948, Hurkos a facut cunostinta cu A. Puharic, un cercetator renumit care a dorit sa-l studieze. Peste ceva vreme, clarvazatorul a prezis sinuciderea lui Art Middleton si moartea fiicei lui Henry Balk (cel care finanta experimentele lui Puharic pe Hurkos).
Clarvazatorul a devenit foarte popular dupa ce a colaborat in repetate randuri cu politia din Europa si SUA. El i-a ajutat pe acestia sa prinda mai multi criminali si gangsteri, furnizand date despre locuintele sau locurile unde se aflau acestia ascunsi.
In ciuda dovezilor care certificau abilitatile ciudate ale acestuia pe care le-a capatat dupa accident, cazul sau nu a fost niciodata studiat temeinic.
Imagini din trecut
Georgi Sviridov, care locuia in orasul rusesc Nizhniy Novgorod, a demonstrat calitati si mai neobisnuite dupa ce a avut un accident la cap. Dupa ce a fost ranit, el a inceput sa viseze evenimente care au avut loc in trecutul indepartat. De exemplu, a inceput sa aiba viziuni cu Grecia Antica, visand temple si festivaluri religioase din Creta.
Intr-o noapte, Sviridov a avut viziuni ale stramosilor sai care traiau in vremuri preistorice. El a povestit ca i-a vazut pe cei din tribul sau cum locuiau in pesteri, la baza unui munte si cum membrii triburilor aveau haine primitive facute din piei de animale. Sviridov a oferit multe detalii in ceea ce priveste vanatoarea de mamuti si alte animale. Curand, aceste viziuni au inceput sa-l oboseasca teribil, asa ca a decis sa se interneze ca sa se vindece.
Cercetatorul francez Patrick Jean Baptist a publicat o carte intitulata "Biologia lui Dumnezeu". Omul de stiinta a compilat si analizat mai multe cazuri neobisnuite. Astfel, el a concluzionat, in urma experimentelor efectuate, ca unele fiinte umane pot avea abilitati psihice si biologice ca sa penetreze informatii din Univers, informatii care se afla undeva, in spatele lumii materiale.
Profetii
Experimentele au fost realizate pe voluntari, de catre neurochirurgi care au studiat reactiile creierului la reducerea brusca de informatii intre cele doua emisfere cerebrale. Odata ce legatura dintre cele doua emisfere a fost intrerupta, se pare ca individul ajunge la niveluri noi de perceptie, necunoscute pana atunci.
Potrivit oamenilor de stiinta, izolarea emisferei stangi a creierului permite individului "sa vada" lucruri pe care nu le percepea pana atunci.
In civilizatiile stravechi, unii oameni intrau intr-o stare similara, dupa zile intregi de meditatie sau izolare in salbaticie.
Intr-un mediu lipsit de orice fel de stimuli externi, emisfera cerebrala stanga "intra intr-o stare de repaos". Profetii din Babilon si Iudeea utilizau aceste metode pentru "a primi informatii" care, ulterior, au fost declarate ca fiind mesaje de la Dumnezeu.
Ideograme atribuite oamenilor preistorici demonstreaza ca dintodeauna omenirea a fost fascinata de functionalitatea creierului - unul dintre cele mai misterioase organe din corpul uman.
Trepanatia este considerata a fi una dintre cele mai vechi proceduri medicale. Recent, in Franta s-a descoperit un craniu - vechi de sapte mii de ani - care fusese supus unei astfel de proceduri. Pana acum s-au descoperit peste 200 de cranii "perforate" provenind din Anglia, Portugalia si Spania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.