Tractorul vandut pe bucati
Membrii Consiliului de Administratie (CA) al societatii Tractorul Brasov se intalnesc astazi pentru a aproba vanzarea modulelor viabile din uzina, sindicatul fiind de acord cu planul de privatizare propus de AVAS, a declarat presedintele Autoritatii, Razvan Orasanu, transmite Mediafax. El a precizat ca sindicatul uzinei a apreciat planul de privatizare pe module viabile, in cadrul unei intalniri desfasurate la sfarsitul saptamanii trecute la sediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), unde au mai participat conducerea Tractorul si prefectul de Brasov, Aurelian Danu. Potrivit lui Orasanu, CA va propune si numarul de angajati care urmeaza sa ramana in uzina, ceilalti salariati urmand a fi disponibilizati cu plati compensatorii. Societatea are in prezent aproape 2000 de angajati. "Pana la anuntarea licitatiei pentru Tractorul mai sunt de urmat cativa pasi, printre care abrogarea privatizarii cu investitor strategic si aprobarea noului plan prin vanzarea pe module viabile", a precizat seful AVAS. (A.G.C.)
REAG in Romania
Compania de evaluare si consultanta Real Estate Advisory Group (REAG), membra a grupului American Appraisal, si-a lansat biroul din Romania. "Prezenta REAG este motivata de faptul ca piata imobiliara romaneasca a atins acel nivel de dezvoltare care necesita servicii profesionale integrate pentru a sustine dezvoltarea sustenabila a acestui sector", a declarat Leo Civelli, presedinte REAG Europe, se arata intr-un comunicat de presa. El a precizat ca firma ofera servicii de consultanta imobiliara complexe, concentrate pe dezvoltarea si cresterea valorii proprietatilor si activelor. "Acestea pornesc de la stadiul incipient al unui proiect, cu studii de piata si fezabilitate, continua cu evaluari si finantare de proiecte si merg pana la monitorizarea tehnica si de costuri pentru proiecte, la solicitarea bancilor sau fondurilor de investitii", a mai spus Leo Civelli. (G.M.)
Mobexpert se extinde
Mobexpert a investit, in primele noua luni ale anului, circa 25 de milioane de euro, pentru extinderea retelei de magazine, in Romania si in Bulgaria, vizand, pentru perioada urmatoare, deschiderea a cinci hipermagazine, in regiunea balcanica. Potrivit unui comunicat al companiei, reteaua nationala Mobexpert are 32 de magazine. Cu exceptia pietei interne, Mobexpert Office este prezent la Sofia si la Belgrad, iar prin exporturi in Franta, Germania sau Olanda. Producatorul urmareste si alte investitii, pentru dezvoltarea retelei Mobexpert la nivel regional, prin deschiderea a cel putin inca cinci hipermagazine in zona balcanica. Grupul Mobexpert a incheiat trimestrul trei al anului cu o crestere de 5% a vanzarilor pe piata regionala, pe segmentul de retail de mobilier de casa si birou. Oficialii grupului estimeaza ca, pana la sfarsitul anului, vanzarile pe acest segment vor inregistra o crestere de 10% comparativ cu 2005. Cifra de afaceri a Mobexpert la sfarsitul anului 2005 s-a ridicat la aproape 150 de milioane de euro, in crestere cu 15% fata de 2004. (A.G.C.)