Incepand de astazi, locuitorii Sectorului 3 al Capitalei care doresc sa obtina un loc de parcare se pot adresa unui birou de informatii deschis special in cadrul Serviciului Parcari, la camera 3, din ordinul primarului Liviu Negoita. "Am infiintat ac
Incepand de astazi, locuitorii Sectorului 3 al Capitalei care doresc sa obtina un loc de parcare se pot adresa unui birou de informatii deschis special in cadrul Serviciului Parcari, la camera 3, din ordinul primarului Liviu Negoita. "Am infiintat acest birou in scopul obtinerii de informatii suplimentare si pentru fluidizarea procesului de repartizare a locurilor de parcare. Numai in ultima saptamana am trasat peste 900 de asemenea spatii", ne-a declarat, ieri, Gabriel Calinescu, directorul Serviciului Parcari al Primariei Sectorului 3. Sediul acestui serviciu se afla in Str. Lucretiu Patrascanu nr. 10, program de luni pana vineri de la ora 8.30 la 16.00, iar joi intre orele 12.00 - 18.00, tel. 340.40.11 - interior 412, 415 sau 340.16.41. Potrivit dir. Calinescu, inspectorii din cadrul serviciului sunt trimisi pe teren pentru a identifica toate posibilitatile de amenajare a parcajelor de resedinta, in functie de cererile primite. Numarul de ordine este prioritar in repartizarea - eliberarea autorizatiei de parcare. De la preluarea mandatului de primar, in 2004, Liviu Negoita a reusit sa amenajeze aproape 20.000 de locuri noi de parcare. Evidenta acestora poate fi citita pe pagina de internet a primariei "www.sector3 primarie.ro".
Parcaje de resedinta in locul garajelor
Atribuirea locurilor de parcare se face atat pentru cetatenii care detin garaje si le sunt demolate sau le desfiinteaza singuri, cat si pentru cei care nu au beneficiat niciodata de un asemenea spatiu. In functie de acest aspect, cererile se depun astfel: detinatorii de garaje care elibereaza domeniul public pe cont propriu, in urma somatiei transmise de Serviciul Disciplina in Constructii, se pot adresa la Primaria Sector 3, str. Lucretiu Patrascanu nr. 10, camera 9, cu cerere prin care sa solicite un loc de parcare si sa se mentioneze faptul ca a detinut garaj si a fost ridicat pe cont propriu; detinatorii de garaje carora le-au fost ridicate garajele, se pot adresa cu cerere prin care sa solicite un loc de parcare in care se mentioneaza faptul ca au detinut garaj si a fost ridicat de Primaria Sector 3; persoanele care nu au detinut garaj solicita pur si simplu, printr-o cerere, un loc de parcare. Ordinea atribuirii locurilor de parcare in parcajele de resedinta este urmatoarea: persoanele cu handicap locomotor, posesoare de autovehicule speciale - gratuit -, persoanele fizice si persoanele juridice.
Documentele necesare
Documentele necesare pentru solicitarea unui loc in parcarea de resedinta (betonata, asfaltata, trasata) sunt, pentru persoanele fizice: cerere tip (2 exemplare, copie/original), certificat de inmatriculare a autoturismului si B.I./C.I. (copie/original); pentru persoane juridice: certificat de inmatriculare al societatii (copie/original) si certificat de inmatriculare a autoturismului (copie/original). Pentru obtinerea unui loc de parcare intr-o zona unde nu este inca amenajata parcare, trebuie depusa o cerere cu datele personale (nume, prenume, adresa de domiciliu) prin care se solicita un loc de parcare, iar adresa de pe B.I./C.I. trebuie sa corespunda cu adresa de pe certificatul de inmatriculare a autoturismului.
Taxa pentru parcajele de resedinta se incaseaza pe anul in curs, in conformitate cu reglementarile codului fiscal. Autorizatiile se eliberaza anual, in conformitate cu HCGMB nr. 32/1994, iar contravaloarea taxei de inchiriere se poate achita de catre posesor incepand din 8 ianuarie 2007 pana cel tarziu pe 15 martie, in aceasta perioada pastrandu-si locul de parcare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.