De-a lungul anilor, pe masura ce numeroase arhive istorice secrete au fost declasificate, s-au publicat o serie de memorii si povestiri ale unor martori care au completat pagini de istorie necunoscute sau inexplicabile. In orice caz, in unele situati
De-a lungul anilor, pe masura ce numeroase arhive istorice secrete au fost declasificate, s-au publicat o serie de memorii si povestiri ale unor martori care au completat pagini de istorie necunoscute sau inexplicabile. In orice caz, in unele situatii, atat cercetatorii, cat si istoricii sunt uimiti si nu gasesc explicatii ale unor evenimente care au avut loc de-a lungul istoriei, comenteaza presa rusa.
Aproape toate cartile care prezinta evenimente anormale din istorie fac referire la disparitia misterioasa a batalionului IV Royal Norfolk in timpul Primului Razboi Mondial.
Evenimentul inexplicabil s-a petrecut la data de 21 august 1915, cand Aliatii se angajasera intr-o lupta sangeroasa pentru a securiza zona maritima dintre Marea Neagra si cea Mediterana. Potrivit martorilor oculari (trei soldati neozeelandezi) batalionul IV era instruit sa declanseze o ofensiva asupra liniilor inamice. Insa, in timp ce soldatii traversau albia secata a unui rau, ei au fost inconjurati de un nor "foarte ciudat si foarte dens, parea ca avea o structura <<solida>>" au povestit martorii care au mai relatat ca acesta - si mai ciudat - se misca impotriva vantului. La sfarsitul razboiului, tabara inamica a confirmat ca ei nu au capturat atunci nici un soldat din batalionul IV Royal Norfolk.
Au existat numeroase teorii in ceea ce priveste aceasta disparitie: unii experti in OZN-uri sunt de parere ca acestia au fost rapiti de extraterestri, altii au vorbit de o fereastra catre o alta dimensiune. In orice caz, istoricii sunt sceptici in ceea ce priveste aceste explicatii. Ei sunt de parere ca nu este vorba despre nici o disparitie ciudata si ca - avand in vedere carnagiul care a avut loc in acea batalie (27 de mii de soldati au fost ucisi si ingropati in morminte comune nemarcate) soldatii acestui batalion se puteau numara printre cei disparuti. Ei nu pot spune pe de alta parte ca povestea martorilor este o fantezie, mai ales ca rapoartele oficiale de razboi din acea vreme mentioneaza o ceata foarte densa care a cazut peste campul de lupta la acea data.
Disparuti fara urma
O poveste si mai bizara care are ca subiect tot disparitia mai multor soldati a avut loc in China, in timpul razboiului din decembrie 1937. Armata japoneza ataca, iar generalul chinez Li Fuxi a trimis trei mii de soldati pe malurile raului Yangtze pentru a impiedica inaintarea trupelor inamice. A doua zi, generalul a trimis un grup de recunoastere in zona pentru a afla ce se intampla. Cand s-au intors, cercetasii au raportat ca nu au vazut nici o urma a detasamentelor, nici un semn ca ar fi fost o batalie in zona si nici macar cadavre sau arme abandonate pe campul de lupta. Varianta dezertarii nu era plauzibila, pentru ca daca ar fi vrut sa fuga, soldatii ar fi fost vazuti de cercetasii plasati in apropierea podului. Guvernul chinez a incercat de mai multe ori sa descopere unde au disparut trei mii de soldati, dar nu a reusit niciodata.
Nici arhivele guvernului japonez, nici rapoartele armatei nu au avut nici o data despre o eventuala capturare sau anihilare a trupelor chineze din zona.
De-a lungul istoriei au mai existat cazuri ciudate din timpul razboaielor, atat la sol, cat si in aer.
Foo Fighters
De exemplu, mai multe rapoarte au aratat ca "Foo Fighters" (numite astfel dupa numele unui personaj de benzi desenate) urmareau avioanele in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Erau descrise ca niste bile sau discuri de lumina, care se deplasau rapid, inconjurand avioanele. Unii piloti au crezut ca sunt inventii ale inamicului, trimise sa ii distraga in misiune.
Unul dintre primele rapoarte a avut loc in octombrie 1943, cand bombardierele americane B-17 zburau deasupra orasului german Schweinfurt. In timpul bombardamentului, zeci de discuri mici, argintii, au aparut brusc. Aveau cam 2,5 cm grosime si 10 cm diametru. Un pilot a vazut cum un asemenea disc a atins coada unuia dintre celelalte avioane, dar nu a avut nici un efect asupra aparatului, relateaza si Discovery Channel.
Un an mai tarziu, deasupra Sumatrei, un bombardier B-29 a fost urmarit de o sfera rosie, care pulsa. Statea constant pe aripa din dreapta si a urmarit avionul cu 330 km/h inainte sa se intoarca in unghi drept si sa porneasca in mare viteza intr-o alta directie.
Zeci de piloti Aliati, germani si japonezi, au raportat existenta acestor "Foo Fighters". Scepticul om de stiinta Donald Menzel considera ca este vorba de reflexii ale luminii, dar explicatia nu mai rezista in cazurile in care Foo Fighters au avut efecte fizice, tangibile, asupra aeronavelor. Aceste lumini raman unul dintre cele mai uimitoare exemple de OZN-uri din secolul XX. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.