Sute de persoane l-au condus pe ultimul drum, sambata, la cimitirul Bellu Ortodox din Capitala pe cel care a fost indragitul actor Ernest Maftei. Intampinat cu aplauze de multimea adunata inca de dimineata pentru a-l astepta, Badia a iesit la rampa p
Sute de persoane l-au condus pe ultimul drum, sambata, la cimitirul Bellu Ortodox din Capitala pe cel care a fost indragitul actor Ernest Maftei. Intampinat cu aplauze de multimea adunata inca de dimineata pentru a-l astepta, Badia a iesit la rampa pentru ultima data. El isi va gasi odihna vesnica pe Aleea Artistilor, in preajma altor mari nume ale artei si literelor romanesti, actorii Leopoldina Balanuta, Dumitru Furdui si Dinu Manolache, tenorul Dorin Teodorescu si gazetarul Anton Uncu. "Sa-ti dea Dumnezeu sanatate acolo unde te duci si unde te iubeste foarte multa lume", a spus actorul Iurie Darie in preajma sicriului lui Ernest Maftei.
Anterior ceremoniei inhumarii, la ora pranzului, la Biserica Amzei, un sobor de preoti a oficiat o slujba de pomenire. Alaturi de familia indoliata, de fiul apreciatului actor, artistul plastic, Gheorghita Maftei, la slujba au fost prezenti regizorul Sergiu Nicolaescu, actorii Iurie Darie si Tora Vasilescu, pictorul Gheorghe Gogescu, alti oameni de teatru si televiziune, scriitori. Sicriul cu corpul artistului a fost coborat in cripta in aplauze indelungi. "Badia", care in tinerete a fost membru al miscarii legionare, a fost astfel inhumat nu in acordurile unui mars funebru, ci pe cele ale "Imnului legionarilor cazuti".
Cunoscutul actor Ernest Maftei a murit joi dimineata, la ora 5.00, la Spitalul Militar, in urma unei insuficiente respiratorii. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.