Sistemul de finantare pe credit doar cu buletinul a fost eliminat din oferta magazinelor incepand de ieri, noile norme BNR privind creditul de consum fiind operationale din 22 octombrie 2006. Magazinele vor oferi in continuare servicii de creditare c
Sistemul de finantare pe credit doar cu buletinul a fost eliminat din oferta magazinelor incepand de ieri, noile norme BNR privind creditul de consum fiind operationale din 22 octombrie 2006. Magazinele vor oferi in continuare servicii de creditare cu raspuns rapid si doar cu adeverinta de venit, cum sunt Crediflex de la Credex, cardurile co-brand BCR sau creditele Super Prompt de la EFG Retail Services. Serviciul "credit doar cu buletinul" a fost introdus in urma cu doi ani si a atras peste 550.000 de clienti, fiind considerat instrumentul de finantare care a revolutionat piata creditelor de consum din Romania, transmite Rompres. "Adus in premiera in Romania de Altex si EFG in octombrie 2004, contestat de sceptici si preluat de ceilalti jucatori din retail, creditul doar cu buletinul a contribuit definitoriu in cresterea nivelului de confort al romanilor, care, altfel, nu puteau achizitiona produse electronice, electrocasnice sau IT&C", arata oficialii Altex.
In prima luna de la lansarea sa, peste 1500 de persoane au ales creditul doar cu buletinul ca metoda de achizitionare a produselor electronice, electrocasnice sau IT&C din reteaua Altex. Dupa o luna, numarul utilizatorilor acestui tip de creditare a crescut de aproape 10 ori. In 2005, vanzarile realizate prin credit doar cu buletinul au reprezentat 40% din totalul vanzarilor, respectiv, 70% din totalul vanzarilor prin credit. In primele sase luni ale lui 2006, vanzarile prin credit doar cu buletinul au inregistrat o descrestere, comparabil cu aceeasi perioada a anului 2005. In perioada ianuarie - iunie 2006, totalul vanzarilor prin credit doar cu buletinul a reprezentat 21% din totalul vanzarilor, respectiv 50% din totalul vanzarilor prin credit. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.