Preturile anuntate de hoteluri si pensiuni pentru sarbatorile de iarna din acest sunt apropiate de cele din 2005, aceeasi tendinta fiind remarcata si in cazul excursiilor externe, potrivit reprezentantilor agentiilor de turism prezente la Targul International de Turism (ITB), organizat la Romexpo. Potrivit agentiilor cu standuri la ITB, un sejur de Craciun, la un hotel sau la o pensiune, costa in medie intre 70 de euro si 150 de euro pentru 3-4 zile, in functie de numarul de mese oferite clientilor. In ceea ce priveste Revelionul, preturile sunt mai mari, pornind de la 150 de euro si ajungand de obicei la 450 de euro, in statiunile interne. Tariful include 3-5 zile de cazare, mic dejun si masa festiva de Revelion, oferta fiind bogata in zona turismului rural. "Pensiunile din zone mai putin cunoscute au preturi mai mici decat cele din statiuni extrem de populare, cum este Bran-Moeciu. In plus, sansa de a te putea bucura de traditiile vechi creste in zone precum Maramures, Bucovina si Marginimea Sibiului", a afirmat secretarul general al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Dragos Raducan.
Potrivit estimarilor participantilor la targ, numarul romanilor care vor alege un Revelion in strainatate va creste si in acest an, aceasta tendinta remarcandu-se de cateva sezoane. Destinatiile exotice cele mai solicitate in acest moment sunt Dubai, Kenya, Seychelles, Republica Dominicana, Cuba, Cancİn, Thailanda, iar in Europa: Roma, Barcelona, Paris, Praga, Viena, Marbella. Printre noutatile acestei ierni se numara introducerea unor noi curse charter, spre Roma si Praga. Pretul pentru acest pachet porneste de la 350 de euro, incluzand cazare, avion, transferul de la aeroport si masa festiva. O alta destinatie externa extrem de populara printre turistii romani este Austria, o vacanta la schi avand preturi de circa 350 de euro. Cei care doresc insa sa mearga la schi in Austria, pot alege un sejur in luna ianuarie sau februarie, cand preturile scad cu 50-70%. De asemenea, ca o noutate, pentru impatimitii de ski, J'Info Tours organizeaza zboruri charter direct spre Salzburg/ Innsbruck, iar pentru iubitorii de soare sunt chartere pe insulele Canare, Lanzarote si Tenerife sau in Hurghada. Preturi mai mici se intalnesc in cazul Greciei, unde un Revelion cu transport cu autocarul si o masa festiva mai saraca nu depaseste 150 de euro. De asemenea, cei care doresc circuite cu autocarul pentru ofertele agentiei Romantic Travel care au lansat pentru sarbatorile de iarna circuite in Europa. Astfel, pentru aceasta iarna poate fi ales, un circuit cu autocarul prin Ungaria (Budapesta) si Austria (Viena) pentru 220 de euro/ 6 zile sau in Franta cu incepand cu 335 de euro. Agentia mai are oferta pentru sarbatorile de iarna circuite in care pot fi vizitate orase ca Viena, Praga, Roma, Amsterdam, Paris, Atena, Salonic.
Agentia Malta Travel prezinta oferte atragatoare pentru petrecerea Revelionului in Malta. Astfel, preturile pentru patru nopti pleaca de la 234 de euro. Pentru rezervarile facute pe perioada targului si char pana la mijlocul lunii noiembrie agetiile ofera discount-uri.