Ministrul Justitiei, Monica Macovei (foto), va aviza pachetul proiectelor de legi privind siguranta nationala imediat ce toate modificarile convenite vor fi introduse in textele respective, a anuntat ieri purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Mari
Ministrul Justitiei, Monica Macovei (foto), va aviza pachetul proiectelor de legi privind siguranta nationala imediat ce toate modificarile convenite vor fi introduse in textele respective, a anuntat ieri purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu, dupa intalnirea de lucru de la Palatul Victoria. Marinescu a precizat ca toate obiectiile si propunerile ministrului Justitiei privind pachetul proiectelor de legi referitoare la domeniul sigurantei nationale au fost acceptate si ca detaliile tehnice in acest sens vor fi prezentate de Macovei. "Toate obiectiile ridicate de doamna Macovei, toate propunerile au fost acceptate. Am cazut de acord ca detaliile tehnice sa le prezinte dumneaei, avand in vedere ca stie mult mai bine domeniul pe care-l gestioneaza", a spus purtatorul de cuvant al Guvernului. Intalnirea de lucru a avut loc la initiativa premierului Calin Popescu Tariceanu, scopul acestei intrevederi fiind solutionarea elementelor nerezolvate la nivel tehnic din pachetul de legi privind siguranta nationala. La intalnire au participat ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, ministrul Justitiei, Monica Macovei, ministrul delegat pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Radu Stroe si consilierii primului-ministru in domeniul securitatii naionale. Premierul a mediat discutia pentru obtinerea unui punct de vedere comun asupra problemelor ramase in divergenta in ceea ce priveste legile sigurantei nationale, actele normative urmand sa fie incluse pe ordinea de zi a sedintei de saptamana viitoare a Guvernului. Potrivit surselor noastre, ministrul Justitiei va aviza proiectele luni, dupa ce se va asigura ca observatiile sale se regasesc in textele respective. Pachetul normativ in domeniul sigurantei nationale va intra in sedinta de Guvern de saptamana viitoare, unde vor fi transate chestiunile politice ramase in discutie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.