Uniunea Sindicala MediaSind este solidara cu greva de avertisment organizata joi, timp de doua ore, de catre Sindicatul Liber Kronika - afiliat la MediaSind. Uniunea considera protestul legal si pe deplin justificat, avand in vedere ca admnistratia C
Uniunea Sindicala MediaSind este solidara cu greva de avertisment organizata joi, timp de doua ore, de catre Sindicatul Liber Kronika - afiliat la MediaSind. Uniunea considera protestul legal si pe deplin justificat, avand in vedere ca admnistratia Casei de Editura Kronika SA tergiverseaza incheierea primului Contract Colectiv de Munca (CCM) la nivel de institutie, fapt care aduce grave prejudicii drepturilor jurnalistilor de la Kronika, mai ales ca administratia refuza de trei ani de zile sa acorde chiar drepturile minimale prevazute de CCM Unic la nivel de ramura. MediaSind precizeaza ca, pe 16 octombrie a.c., a avut loc procedura de conciliere conform legii, conflictul de interese fiind inregistrat la Ministerul Muncii cu nr. 3724/79/16/10/2006, potrivit procesului-verbal incheiat intre parti. De asemenea, s-a respectat termenul de 48 de ore de la conciliere pana la declansarea grevei de avertisment, termen prevazut de legislatia in vigoare. "Este de neinteles maniera in care conducerea Casei de Editura Kronika SA intelege sa solutionze acest conflict, mai ales ca s-a angajat in scris sa incheie CCM la nivel de unitate pana la 31 octombrie a.c. Consideram ca a sosit momentul ca administratia cotidianului Kronika sa renunte la aceasta mentalitate de trista amintire prin care isi trateaza propriii angajati ca pe niste sclavi pe plantatiile stapanilor", se mai precizeaza in comunicat.
Ieri, la finalul protestului, la care a participat si o delegatie a MediaSind, condusa de presedintele organizatiei, protestatrii si patronii au reusit, dupa negocieri, incheierea unui protocol. Astfel, partile au stabilit doua termene - 15 noiembrie - pentru ca patronatul sa prezinte un proiect de reorganizare si o grila de salarizare a personalului si 30 noiembrie - pentru incheierea CCM la nivel de unitate si inregistrarea acestuia. Daca termenele nu vor fi respectate, jurnalistii declanseaza greva generala pe termen nelimitat. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.