Daca ratarea podiumului lumii de catre echipa feminina de gimnastica a Romaniei, dupa 25 de ani, a adus cu sine un val de acuze si nemultumiri, Sandra Izbasa a castigat joi seara medalia de bronz la individual compus in cadrul Mondialelor care se inc
Daca ratarea podiumului lumii de catre echipa feminina de gimnastica a Romaniei, dupa 25 de ani, a adus cu sine un val de acuze si nemultumiri, Sandra Izbasa a castigat joi seara medalia de bronz la individual compus in cadrul Mondialelor care se incheie astazi la Aarhus cu ultimele finale pe aparate. Izbasa a obtinut un punctaj de 60,250 puncte, in timp ce Steliana Nistor, cu trei zecimi mai putin, a terminat competitia pe locul patru. Cu toate ca Sandra Izbasa este debutanta intr-o competitie de asemenea anvergura, ea a reusit sa sparga gheata, urcandu-se pe podiumul suprem dupa o absenta romaneasca de cinci ani. Titlul mondial la individual compus a revenit italiencei Vanessa Ferrari (61,025 puncte), locul doi fiind ocupat de americanca Jana Bieger (60,750 puncte).
In finalele pe aparate, Sandra Izbasa a evoluat, ieri, la sarituri, pentru ca astazi sa spere la alte trofee la barna si sol. Steliana Nistor a concurat la paralele, urmand ca in ultima zi sa o secondeze pe Izbasa pe puntea suspinelor. Referitor la concursul de joi seara, Sandra Izbasa nu a dorit sa comenteze arbitrajul si a precizat ca nu se astepta sa castige medalia de bronz. "Era foarte important pentru mine sa demonstrez ca pot concura la patru aparate, inclusiv la paralele, la un nivel inalt. In timpul concursului, nu m-am uitat la tabela. M-am concentrat doar asupra exercitiilor mele", a spus Izbasa.
In concursul masculin de la individual compus, Razvan Selariu, care i-a luat locul in finala lui Flavius Koczi, a totalizat 90,060 puncte si s-a situat pe pozitia a opta, in timp ce fostul campion european absolut Dan Potra a ocupat locul al paisprezecelea. In primele finale pe aparate programate ieri, dupa inchiderea editiei, multiplul medaliat olimpic, mondial si european, Marian Dragulescu, urma sa evolueze in finala de la sol, in timp ce Flavius Koczi, la cal cu manere, aparat unde detine titlul continental cucerit anul acesta la Volos. Mentionam ca ambele echipe tricolore s-au situat pe pozitia a patra, obiectivul principal fixat de federatia noastra de spcialitate fiind o clasare intre primele 24 de team-uri ale lumii, ceea ce asigura prezenta directa la Mondialele de anul viitor, criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Beijing. In plus, FRG miza si pe obtinerea a trei-patru medalii in finalele pe aparate, bronzul Sandrei Izbasa nefiind, intr-un fel, planificat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.