Cele doua companii care au pierdut licitatiile pentru atribuirea ultimelor licente 3G, Cosmote si Radiocomunicatii, au contestat, la Inspectoratul General pentru tehnologia Informatiei (IGCTI), rezultatele acestora. "Vrem sa intelegem decizia IGCTI,
Cele doua companii care au pierdut licitatiile pentru atribuirea ultimelor licente 3G, Cosmote si Radiocomunicatii, au contestat, la Inspectoratul General pentru tehnologia Informatiei (IGCTI), rezultatele acestora. "Vrem sa intelegem decizia IGCTI, mai ales ca societatea Cosmote Romania a fost singurul dintre participanti care detine experienta in implementarea 3G, precum si resursele financiare, fezabilitatea comerciala si expertiza tehnica pentru dezvoltarea unei astfel de retele", a afirmat, pentru Mediafax, directorul general al companiei, Nikolaos Tsolas. Reprezentantul operatorului a mai spus ca, indiferent de rezultatul contestatiei, Cosmote va continua strategia de dezvoltare pe piata locala, urmand sa puna in aplicare planul de investitii in valoare de 450 de milioane de euro, pana in 2008, pentru consolidarea prezentei comerciale pe termen lung in Romania. "Suntem nedumeriti de punctajul obtinut si apreciem ca a existat si o oarecare lipsa de transparenta in modul de calcul al acestuia", a apreciat, la randul sau, directorul comercial al Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR), Ionel Branga, pentru Mediafax. "Noi am obtinut 19 puncte la partea de acoperire geografica si a populatiei. Ma intreb ce suma a avansat RCS&RDS pentru care a obtinut 53 de puncte din 55 posibile", a spus Branga. Rezultatul contestatiilor va fi comunicat pana pe 27 octombrie. La sfarsitul saptamanii trecute, IGCTI a anuntat ca Telemobil si RCS&RDS au primit ultimele doua licente 3G. Primii operatori 3G locali, Vodafone Romania si Orange Romania, au obtinut licentele in 2004. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.