Sorin Boca, presedintele lui Poli Iasi, a declarat ieri ca Rapidul mai are de achitat clubului sau suma de 220.000 de dolari, plus dobanda aferenta din 1999, in cazul Daniel Pancu. "Am ajuns intr-o situatie penibila in <<cazul Pancu>>. De
Sorin Boca, presedintele lui Poli Iasi, a declarat ieri ca Rapidul mai are de achitat clubului sau suma de 220.000 de dolari, plus dobanda aferenta din 1999, in cazul Daniel Pancu. "Am ajuns intr-o situatie penibila in <<cazul Pancu>>. De sase ani ne judecam cu Rapid pentru banii proveniti din transferul lui Daniel Pancu si, desi avem dreptate 100%, instantele federale ne plimba dintr-un loc intr-altul. Lucrurile sunt cat se poate de simple: Rapidul mai are de achitat gruparii din dealul Copoului suma de 220.000 de dolari, plus dobanda aferenta din 1999, pana in prezent", a spus Boca. Daniel Pancu a fost transferat de Rapid la Cesena, pe 16 iulie 1999, Poli Iasi sustinand ca a pierdut in urma acestei tranzactii suma de 220.000 de dolari. Potrivit unei intelegeri dintre cluburile Poli Iasi si Rapid, gruparea ieseana trebuia sa primeasca 25% din suma unui eventual transfer al lui Daniel Pancu la o echipa din strainatate. Suma transferului lui Daniel Pancu de la Rapid la Cesena a fost de 1,2 milioane de dolari, in timp ce la clubul iesean au ajuns doar 80.000 de dolari. Avocatul clubului iesean, Stefan Damian, a spus ca tot ceea ce se intampla in "cazul Pancu" nu este strain de interesele gruparii giulestene: "Este un joc de procedura care evita fondul cauzei, acolo unde clubul Rapid nu are nicio sansa de castig. De sase ani avem parte numai de tergiversari, de care clubul Rapid nu este strain! Comisiile federale dau hotarari pe care le abroga, dupa care dau alte hotarari si tot asa! Situatia este foarte simpla in acest caz, in care Poli Iasi trebuie sa primeasca aproximativ 300.000 de dolari". Oficialii lui Poli si-au amintit de aceasta datorie cu doua zile inainte de meciul direct, care se va disputa maine la Iasi, in ciuda solicitarii moldovenilor de amanare. "Din cate tin eu minte, anul trecut, Jiul Petrosani a fost de acord ca partida cu Rapid sa fie amanata, deoarece giulestenii participau in Cupa UEFA. Acum, cand noi avem nu mai putin de opt jucatori indisponibili, ei au refuzat rugamintea noastra de a amana jocul! Oricum, ne asteapta un meci poate mai greu decat cel cu Steaua, de acum doua etape. Absentele ne diminueaza potentialul echipei. Chiar si asa, avem sansa noastra si sunt convins ca putem obtine un rezultat bun!", a incheiat Boca. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.