Potrivit rezolutiei Consiliului de Securitate, Irakul si-a recapatat pe deplin suveranitatea la 28 iunie 2004. tara are un presedinte, un parlament, un premier, un cabinet, dar, in realitate, nu e guvernata. Ea e un adevarat viespar, cu un conflict i
Potrivit rezolutiei Consiliului de Securitate, Irakul si-a recapatat pe deplin suveranitatea la 28 iunie 2004. tara are un presedinte, un parlament, un premier, un cabinet, dar, in realitate, nu e guvernata. Ea e un adevarat viespar, cu un conflict interreligios sangeros si cu atentate ce vizeaza inclusiv trupele Fortei multinationale. Octombrie ar putea fi una dintre cele mai sangeroase luni pentru americani de la invazia din martie 2003.
Armata americana a anuntat ieri ca in cursul ultimelor 24 de ore a pierdut 11 soldati. De altfel, pana pe 19 octombrie au murit 70 de militari americani, iar daca media de cel putin trei morti pe zi se mentine, atunci luna in curs risca sa fie una dintre cele mai sangeroase pentru trupele SUA. De la debutul invaziei din Irak, martie 2003, armata americana a pierdut aproape 2.780 de militari. Astfel, dupa ce, in iulie, numarul victimelor scazuse la 43, decesele au crescut simtitor in august, apoi in septembrie, iar octombrie ar putea inregistra un adevarat record.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.