Dupa o sedinta de corectii usoare, in care indicii s-au depreciat cu pana la un punct procentual, finalul sesiunii de tranzactionare de ieri a readus majoritatea cotatiilor pe plus.
Titlurile Societatilor de Investitii Financiare (SIF) si-au relu
Dupa o sedinta de corectii usoare, in care indicii s-au depreciat cu pana la un punct procentual, finalul sesiunii de tranzactionare de ieri a readus majoritatea cotatiilor pe plus.
Titlurile Societatilor de Investitii Financiare (SIF) si-au reluat cresterea, indicele BET-FI urcand cu 0,75% fata de sedinta precedenta. si indicii BET si BET-Compozit au incheiat pe plus, cu 0,58%, respectiv cu 0,29%.
Valoarea totala a schimburilor perfectate ieri a fost de 33,38 milioane de lei (9,49 milioane de euro), in scadere cu peste 30% fata de miercuri (49,5 milioane lei). "Lichiditatea a fost destul de mica daca o raportam la sedinta precedenta. In prima jumatate a zilei au avut loc corectii negative in continuarea celor de miercuri, mai ales pe titlurile societatilor lichide care s-au depreciat cu 1%-2%. Pana la inchidere, insa, cotatiile si-au revenit, iar ordinele de cumparare nu au putut fi acoperite de ordinele de vanzare din piata", spune Marcel Murgoci, directorul de tranzactionare al Estinvest Focsani.
Patru SIF-uri, pe verde
In topul celor mai tranzactionati emitenti s-au impus, pe primele trei pozitii SIF 5 Oltenia, SIF 2 Moldova si SIF 3 Transilvania, cu rulaje de peste 4 milioane lei. In afara de titlurile SIF 1 Banat Crisana, care au inchis la cursul sesiunii precedente, de 2,7600 lei/actiune, toate celelalte SIF-uri au revenit pe trend crescator.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.