Microsoft si Orange, divizia de telefonie mobila a France Telecom, vor lansa, in luna decembrie, in Franta, un serviciu de mesagerie instant bazat pe sotftware, produs de compania americana, transmite Reuters, citat de Mediafax. "Lansarea este import
Microsoft si Orange, divizia de telefonie mobila a France Telecom, vor lansa, in luna decembrie, in Franta, un serviciu de mesagerie instant bazat pe sotftware, produs de compania americana, transmite Reuters, citat de Mediafax. "Lansarea este importanta atat pentru France Telecom, cat si pentru Microsoft", a declarat directorul general al grupului american, Steve Ballmer.
Serviciul, primul care realizeaza convergenta intre mesageria instant prin intermediul computerelor personale si mesajele transmise de pe telefonul mobil, va fi disponibil in Marea Britanie si Spania in anul 2007, urmand sa fie lansat ulterior in alte state.
Software-ul utilizat difera de programul de mesagerie MSN, disponibil pentru unele modele de terminale mobile, si ar putea permite unui numar de 135 milioane de clienti ai France Telecom sa interactioneze cu 240 milioane de utilizatori ai serviciului Windows Live, a aratat Ballmer.
Gradul de utilizare al serviciului va fi limitat, initial, de numarul redus de telefoane mobile compatibile. Un numar de 700.000 de clienti Orange vor putea descarca software-ul incepand cu luna decembrie, potrivit directorului general al France Telecom, Didier Lombard. Lombard a precizat ca pretul serviciului se va plasa la un nivel "rezonabil", pentru a atrage utilizatorii tineri, si nu va avea un efect negativ asupra veniturilor obtinute de Orange din serviciile de transmitere a mesajelor scrise (SMS).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.