Comandantul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Gorj este urmarit penal de catre procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta. Liviu Dumitrascu a incercat, in luna septembrie, sa fraudeze concursul organizat pentru ocuparea a patr

Comandantul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Gorj este urmarit penal de catre procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta. Liviu Dumitrascu a incercat, in luna septembrie, sa fraudeze concursul organizat pentru ocuparea a patru posturi de subofiteri telefonisti. Seful ISU Gorj i-a amenintat chiar pe membrii comisiei de examinare, dandu-le de inteles ca ar fi primit ordin “de sus”, de la Ministerul Administratiei si Internelor. Liviu Dumitrascu a fost pus la dispozitia anchetatorilor imediat dupa desfasurarea concursului.

Colonelul Liviu Dumitrascu a incercat prin mai multe metode sa-i convinga pe membrii comisiei ca examenul sa fie sustinut doar de forma, ca locurile respective trebuie ocupate de anumite persoane. Concursul respectiv a avut loc pe 22 septembrie, iar ofiterii Directiei Generale Anticoruptie din cadrul MAI au aflat de intentiile lui Dumitrascu cu o seara inainte. Potrivit anchetatorilor, comandantul ISU Gorj i-a cerut „imperativ“ unui membru al comisiei de examinare sa-i favorizeze pe cei patru candidati (Nicolae Sumpaceanu, Ion Neamtu, Catalin Lupulescu si Alexandru Barsan), insa ofiter ul nu a fost de acord cu ordinul ilegal al sefului sau. Mai ales ca acesta stia ca unul dintre cei patru, Ion Neamtu, indeplinise stagiul militar in aceeasi unitate si crease mai multe probleme disciplinare. In aceasta situatie, vazand ca nu ii poate influenta pe membrii comisiei, colonelul Dumitrascu a reactionat violent, lasand sa se inteleaga ca ordinul vine chiar de la Ministerul Administratiei si Internelor. Mai mult, acesta i-a si amenintat pe subordonatii sai.

Cinci minute pentru 'rezolvarea>> situatiei
A doua zi, examenul cu pricina s-a desfasurat, intre orele 10.00-12.00, intr-o sala a Hotelului „Brancusi“ din Targu Jiu. Inainte de inceperea concursului, Dumitrascu le-a reamintit subordonatilor sai despre cei patru favorizati.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.