in care Societatea Europeana de Oncologie Medicala (ESMO) se lupta sa convinga toate statele membre sa adopte o programa de pregatire unitara. Oncologia medicala este recunoscuta in 23 de tari europene. Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia si Slovenia n
in care Societatea Europeana de Oncologie Medicala (ESMO) se lupta sa convinga toate statele membre sa adopte o programa de pregatire unitara. Oncologia medicala este recunoscuta in 23 de tari europene. Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia si Slovenia nu si-au desfiintat oncologia medicala inaintea aderarii la UE. "Ministrul uita ca aceasta specialitate a fost creata pentru cei aproape 360.000 de pacienti cu cancer diagnosticati astazi in Romania. Atunci cand a desfiintat oncologia medicala, la pacienti trebuia sa se gandeasca, nu la medici", a declarat dr. Constantin Plesan, medic oncolog la Spitalul din Drobeta-Turnu Severin, care a mai adaugat ca "vor disparea centrele de oncologie care elaborau registrul unic de cancer, evidenta si statistica pacientilor cu cancer si eliberau retetele cu citostatice si a stupefiantelor".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.